Az Alumni Igazgatóság közreműködésével idén ősszel a JÓ? JÓ! Autósiskolaszervezésében ismét B kategóriás jogosítvány tanfolyamot szervezünk semmelweises hallgatóknak.

Miért ajánljuk?

Amellett, hogy számos helyzetben igen jól jön, ha van jogosítványod, szervezésünkben reális, jó áron szerezhetsz vezetői engedélyt. A könnyebbség érdekében pedig a KRESZ tanfolyamot helyben, a NET épületében (Alumni Tréningterem) végezheted el. A képzés árai a következőek:

  • 8 alkalmas KRESZ tanfolyam (dátumok: február 26., 28.,  március 5., 7., 12., 14., 19. és 21. esténként): 20.000 Ft
  • a KRESZ vizsga díja: 4.600 Ft
  • elsősegély oktatás és vizsgadíj együtt: 16.000 Ft (a mentesség kérdését alább válaszoljuk meg)
  • előírt minimum vezetési gyakorlat 30 óra: 30 x 4100 Ft/óra= 123.000  a vezetés (reális várható óraszám 40 óra)
  • a forgalmi vizsga díja: 11.000 Ft
  • Fontos információ még: Egy kormányrendelet alapján azok, akik 20. életévük betöltése előtt teszik le a KRESZ vizsgát, azok visszaigényelhetik a tanfolyam és a vizsga díját az államtól. Jelen esetben: 24.600 forint igényelhető vissza.

Fontos kérdések és válaszok:

K: Mikor indul a tanfolyam?
V: A pontos időpontokat megtalálod alább a jelentkezési formon.

K: Egészségügyi képzésben tanulok, és már volt elsősegély órám is, mentesülök az elsősegély vizsga alól?
V: Sajnos nem. Az elsősegély vizsga alól csak befejezett tanulmányok esetén (egészségügyi szakterületen szerzett diploma) mentesülhetsz. Ez alól egyedüli kivétel, ha egészségügyi szakközépiskolában érettségiztél.

K: Miért 40 óra vezetési gyakorlattal számoltok, amikor 30 a kötelezően előírt?
V: Azért, mert a tapasztalat szerint a szintén kötelezően előírt 580 km-t nem lehet levezetni 30 óra alatt, ezért nem reális azzal az árral (30 x 3900 Ft) számolni. Általában 40 óra alatt teljesíthető az elvárt km táv, azonban ez a gyakorlati oktatótól is függ.

K: Kicsit több mint egy hónap alatt meglesz a KRESZ vizsgám, utána mehetek is a vezetési gyakorlatra?
V: Alapesetben ez lenne az ideális, azonban készülj rá, hogy mivel az egész országban hiány van jelenleg oktatókból, ezért reálisan néhány hetet, vagy akár 1-2 hónapot várni kell, mire biztosan helyet kapsz. Sajnos ez mindenhol így van, így ezzel érdemes számolnod.

A jelentkezés lezárult.