Nehezen mondhatja magát bárki is hitelesen egészségügyi végzettségűnek, ha nem ismeri az alapszintű újraélesztés (basic life support, BLS) technikáját. Azonban a módszer „ismerete” önmagában még nem elegendő: komoly lélekjelenlét és rendszeres gyakorlás szükséges ahhoz, hogy éles helyzetben is probléma és hiba nélkül alkalmazni tudjuk.

Természetesen a Semmelweis Egyetem képzéseiben szinte mindenütt kiemelt szerepet kap a BLS oktatás – azonban az itt szerzett tudás az évek során megfakul, ami teljesen természetes. Egészségügyi dolgozók körében végzett felmérések során kimutatták, hogy még a napi szinten betegágy mellett mozgók esetében is fél évente kellene frissíteni az újraélesztési ismereteket ahhoz, hogy magabiztosan képesek legyenek használni azt éles helyzetben. Azaz: a BLS-t nem lehet eleget gyakorolni és ismételni.

Ezért az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika oktatóival közösen egyalkalmas felnőtt alapszintű BLS kurzusokat indítunk minden semmelweises hallgató számára – mert sosem tudhatod, mikor kerülsz olyan helyzetbe, amikor életet menthet ez a tudás!

 

A műhely során:

  • megtanulhatod, hogyan ismerd fel a keringésmegállás jeleit,
  • gyakorolhatod a segítséghívás, az alapszintű újraélesztés és a stabil oldalfekvő helyzet, valamint a légúti idegentest eltávolítás lépéseit,
  • az újraélesztés során készségszinten elsajátíthatod a mellkaskompresszió és az eszköz nélküli lélegeztetés technikáját.

A tanfolyamot mind kezdőknek, mind pedig tudásukat felfrissíteni vágyóknak ajánljuk!

A műhely alapvető jellemzői:

  • A műhely körülbelül másfél órás.
  • A képzés minimum 3 fő jelentkezés esetén indul. Maximum létszám: 12 fő.
  • Eszközt nem kell magaddal hoznod, azonban érdemes átgondolnod, van-e célzott kérdésed a témával kapcsolatban. Ha van, mindenképp tedd fel, ezáltal másoknak is segítesz a részletek tisztázásában.
  • A műhelyre hallgatói jogviszonnyal rendelkező semmelweises hallgatóként, öregdiákként vagy egyetemi dolgozóként jelentkezhetsz.
  • A műhely ingyenes.

A jelentkezés lezárult.