Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Nyári Egyetem, 2023. augusztus 31. és szeptember 1. között, az Elméleti Orvostudományi Központban. Az Egyetem nemzetközi orvosképzésének 40. évfordulója alkalmából, a Semmelweis International 40 programsorozat keretében, már a nemzetközi hallgatók számára is otthont ad az esemény. A párhuzamosan zajló magyar és angol nyelvű programokon a részvétel a Semmelweis Egyetem hallgatói számára ingyenes, és kreditet is szerezhetnek vele.

A Semmelweis Egyetem alapításának 250. évfordulóján, 2019-ben hagyományteremtő céllal útnak indult rendezvény pezsgő hangulatú nyitánya minden tanévnek. A résztvevők változatos szakmai és tudományos előadások közül választhatnak, az orvos- és egészségtudományi képzés jelenét és jövőjét, az egészségügy fejlesztésének lehetőségeit tárgyaló beszélgetésekbe kapcsolódhatnak be, ismert sportolókkal, zenészekkel találkozhatnak és egészséges életmóddal kapcsolatos interaktív programokon vehetnek részt. 

A tárgy a Neptun-rendszerben szabadon választható külön tantárgyként szerepel és 2023. augusztus 21-én 10:00 órától vehető fel. A jelentkezés augusztus 30-án zárul. A részvétel napi 1 kreditet ér, így aki mind a két napon részt vesz, 2 kredittel lehet gazdagabb. 

A kreditek megszerzésének feltétele, hogy a hallgatók felvegyék a tantárgyat és személyesen részt vegyenek az eseményen. A jelenlétet idén vonalkód beolvasással tudják igazolni. A magyar nyelvű tantárgyat csak a Semmelweis Egyetem magyar képzéseire beiratkozott, aktív hallgatók vehetik fel, a nemzetközi tantárgy pedig csak a német és angol nyelvű képzések hallgatói számára elérhető. A helyszínen azonban nem lesz akadálya annak, hogy a magyar képzésen tanuló hallgatók nemzetközi programokon, a magyarul értő nemzetközi hallgatók pedig a magyar nyelvű előadásokon is részt vegyenek.

A Szent-Györgyi előadóteremben tartandó magyar nyelvű programokat az Elméleti Orvostudományi Központ aulájában és a Békésy előadóteremben online közvetítéssel lehet követni. A nemzetközi, angol nyelvű programok a Hevesy előadóteremben zajlanak és az emeleti Hári és Beznák termekben, valamint a szomszédos Anatómiai, Szövet- és Fejlődésbiológiai Intézet Huzella termében kerülnek kivetítésre.

Sokszínű programkínálattal és sok szeretettel várjuk a magyar és a nemzetközi hallgatókat az 5. Nyári Egyetemen!

Kérdés vagy észrevétel esetén az alábbi e-mail címre várjuk a leveleket: nyariegyetem@semmelweis.hu 


AZ 5. NYÁRI EGYETEM PROGRAMJA