Diagnosztika

Az ország vezető urológiai centrumának, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának teljes szövettani és molekuláris patológiai diagnosztikáját Intézetünk szolgálja ki. Munkacsoportunk évente közel 2600 mintát dolgoz fel, mely lefedi az uropatológia teljes diagnosztikus spektrumát: a vizeletüledék citológiai vizsgálatát, a here, a pénisz, a prosztata, a húgyutak, valamint a vese döntően tumoros elváltozásainak biopsziás és sebészi eltávolítás utáni értékelését, továbbá a férfi meddőség kivizsgálása során vett herebioptátumok elemzését. Az urológus kollégákkal a szakmai kapcsolatot az urológiai onkoteam mellett a ritka kórképek rendszeres klinikopatológiai megbeszélésein keresztül tartjuk.

Vizsgálómódszerek

Intézetünkben a különböző urológiai tumorok diagnosztikájára, továbbá kórjóslatuk és terápiás válaszkészségük megítélésére a rutin szövettani vizsgálat mellett kiegészítő immunhisztokémiai és molekuláris patológiai vizsgálatokat is végzünk az európai és észak-amerikai irányelvekkel összhangban.

Képzés

A graduális orvosképzés mellett az SE II. sz Patológiai Intézet országos kötelező szakvizsgára előkészítő tanfolyamán patológus rezidenseknek az uropatológia alapjait oktatja Dr. Székely Eszter docens asszony.

Konzíliumi vizsgálatkérőlap

MUNKATÁRSAK

Dr. Bilecz Ágnes klinikai szakorvos
Dr. Borka Katalin egyetemi docens
Dr. Dobi Deján egyetemi adjunktus
Dr. Gyöngyösi Benedek klinikai szakorvos
Dr. Halász Judit egyetemi adjunktus
Dr. Hargitai Dóra klinikai szakorvos
Dr. Illyés Ildikó klinikai szakorvos
Dr. Istók Roland klinikai főorvos
Dr. Kardos Magdolna klinikai főorvos
Dr. Kovács Attila klinikai szakorvos
Dr. Kovács Tekla klinikai szakorvos
Dr. Kramer Zsófia klinikai szakorvos
Dr. Kulka Janina egyetemi tanár
Dr. Madaras Lilla egyetemi docens
Dr. Sághi Márton klinikai szakorvos
Dr. Székács Eszter klinikai szakorvos
Dr. Székely Eszter egyetemi docens
Dr. Szirtes Ildikó klinikai szakorvos
Dr. Várkonyi Tibor egyetemi tanársegéd