Munkacsoportunk döntően a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) részére végez szövettani- és kórbonctani diagnosztikát, így a felnőttkori akut és krónikus szívelégtelenség teljes spektruma mellett kiemelt területként kezeljük a gyermekkori, illetve veleszületett szívhibák vizsgálatát. Ez utóbbi betegcsoportban elvégzett szívtranszplantációk során az eltávolított szív makromorfológiai, és mikroszkópos analízisét az országban egyedüliként munkacsoportunk végzi. A szívtranszplantált páciensek gondozásának részeként időszakosan szívbiopszia végzése szükséges, melynek patológiai diagnosztikáját a nemzetközi standardoknak megfelelően, immunhisztokémiai vizsgálatokkal kiegészítve végezzük.
A szív-, érrendszeri patológia természetéből adódóan aktív kliniko-patológiai kapcsolatot kíván, így a GOKVI orvoscsapataival szorosan együttműködünk. 

A diagnosztika mellett egyéb tevékenységeink közé tartozik a rezidensképzésben való részvétel, és konzultatív tevékenység komplex kardiovaszkuláris kérdésekben.
 
 
 
MUNKATÁRSAK: