Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. július 25.
348845 Összes oltás

Szociális Bizottság feladatkörébe tartozó kérdések:

Milyen nyilatkozatot kell feltölteni az egyéb jövedelemről, vagy bármi másról? Hogy néz ki egy nyilatkozat?

A nyilatkozatot kézzel írva, a nyilatkozattevő saját szavaival megfogalmazva, bescannelve kell feltölteni. Ez egy hivatalos okmány, így minden, amit a nyilatkozatban állít, azt büntetőjogi felelőssége tudatában teszi. A nyilatkozatot aláírni, dátumozni és két tetszőleges ember által letanúzni szükséges.

Az elmúlt 3 hónapban a kereső személy státusza megváltozott, így nem tud 3 havi igazolással szolgálni munkahelyéről, vagy pozícióváltás miatt megváltozott a munkabére.

A reálisabb szociális helyzet megítélése okán az új munkabérrel számolunk. Azonban ha nem tudja igazolni az elmúlt 3 havi jövedelmét, ennek okát nyilatkozat formájában fel kell tüntetni, új munkahely/pozíció esetén igazolni kell az elhelyezkedés idejét.

Milyen igazolás szükséges a családi pótlékról?

A Magyar Államkincstár (MÁK) által kiállított igazolás. Bankszámlakivonat nem szükséges és NEM is elégséges! 

Leadás után lehet pótolni, hibát javítani?

A leadott kérvényen semmilyen formában sem tudsz változtatni magadtól, csak abban az esetben, ha a Bírálatelőkészítő Munkacsoport visszaküldi számodra javításra a kérvényt. Ennek feltételeiről, határidőkről minden pályázati időszak előtt tájékoztatást nyújtunk, mivel félévente változhatnak. Bár a Neptunban lehetőség van egy újabb kérvényt kitölteni és leadni, ezt ne tegyétek, mert úgyis elutasításra kerül.

Nem a bejelentett állandó lakcímemen élek, miről kell az igazolás?

Akár albérletben, akár szociális otthonban, akár máshol élsz, az önkormányzati papírt a háztartásban élőkről mindig az állandó lakcímedre szólón szükséges beszerezni.

Nem mindenki lakik az adott háztartásban, aki be van jelentve, mi a teendő?

Egy nyilatkozatot szükséges írnia arról, hogy büntetőjogi felelőssége tudatában kijelenti, hogy nem él az adott háztartásban. (Nyilatkozattétel egyéb szabályait lásd az első kérdésnél.) 

Nekem, vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező testévéreimnek kell-e nyilatkoznunk jövedelmünkről?

Hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyektől nem szükséges jövedelemigazolás. 

Idegen nyelvű papírokkal rendelkezem, mi a teendő?

Az eredeti nyelvű papírok csatolása mellett szükséges egy magyarra fordított változat is, amit elég, ha saját magad fordítasz le, nem kell hivatalos fordító cégekhez fordulnod.

 

 

Közéleti Bizottság feladatkörébe tartozó kérdések:

Hogyan tudok közéleti ösztöndíjra pályázni?

A közéleti ösztöndíjra olyan hallgatók pályázhatnak, akik a pályázási határidő előtti időszakban a Semmelweis Egyetem kötelékében végeztek közösségi munkát. A pályázatot a NEPTUN-rendszeren keresztül lehet leadni az Ügyintézés -> Kérvények -> Kitölthető kérvények menüpontnál a pályázati időszakban. A pályázat érvényességének alapvető feltétele az elvégzett munkáról készített beszámoló csatolása. Ennek pontos menetét elolvashatjátok itt!