A Nemzeti Tudósképző Akadémia által I. és II. éves hallgatók részére írt ki pályázatot, amelynek részleteit a lent megnyitható dokumentumok tartalmazzák.

A Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) alapvető szakmai feladata a kutatói utánpótlás világszínvonalú képzése Magyarországon. Az NTA a tudomány iránt elkötelezett egyetemistákat az első évfolyamtól kezdve aktívan segíti tudományos érdeklődésük kibontakozásában és a legmagasabb szintű tudományos projektekbe való bekapcsolódást teszi számukra lehetővé. Az NTA elitképző intézmény, amely a tudomány frontvonalát tekinti referenciájának és hallgatói, valamint mentorai számára annak elérését, illetve meghaladását tűzi ki célként.

A Semmelweis Egyetem (NTA-SE szakmai vezetője Dr. Mócsai Attila, az Élettani Intézet igazgatója) és a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (NTA-KOKI szakmai vezetője Dr. Dénes Ádám, KOKI Neuroimmunológia Kutatócsoport vezetője) elkötelezett az orvosbiológiai tudományokat magas szinten művelni kívánó, kiemelkedő képességű hallgatók támogatásában, ezért 2024-ben is várja a hallgatók jelentkezését.

Letölthető tájékoztató:

NTA – Legyél Te is Szent-Györgyi Hallgató – 2024

NTA felvételi felhívás I. és II. éves hallgatók részére – 2024