A Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete a jövő orvoslásának, a személyre szabott orvoslásnak egy alapműhelye a Semmelweis Egyetemen és Magyarországon. A Semmelweis Egyetem vezetősége már 2012-ben felismerte a genetikai alapú orvoslás jelentőségének fontosságát, amikor intézetünk megalapításával megalkotta az ország első, önálló, komprehenzív Ritka Betegség Központját, ami egyben az Egyetem Ritka Betegség Hálózatának is a koordinátora.

Intézményi léptékekkel fiatalnak számít az intézet a maga 10 évével, ugyanakkor lehetőségei határtalanok, mert a genomika és a genetikai az a tudományterület, amelynek segítségével új távlatok nyílnak meg előttünk.

A technológia fejlődése folyamatosan új kihívásokat és ezzel egy időben új lehetőségeket teremt. Ritka betegségben szenvedők számára az intézet olyan nemzetközi szinten is elismert szakértelmet biztosít, amely garantálja a legkorszerűbb betegellátást, mind a járó, mind a fekvőbetegek számára. Egy-egy diagnosztikai rejtély, nem magányos orvosok harca, hanem a közösen gondolkodó csapat kihívása. A csapatban dolgozó klinikai genetikusok, neurológusok, pszichiáterek, klinikai farmakológusok, neuropatológusok, pszichológusok, gyógytornászok, molekuláris biológusok közös gondolkodása hozza meg mind pácienseink, mind az intézet szintjén a sikert. Az itt gondozott betegek diagnosztikus Odüszzeájában nem utasok, hanem társpilóták. Ez tükröződik az intézet szellemiségében, a közös útkeresések vezetnek gyorsan a célba, legyen az diagnosztika, gyógyítás vagy kutatás.

Kérjük, válasszon a baloldali menüpontok közül!