Az Egy Toleránsabb Világért Alapítvány versenyt hirdetett a Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarország Országos Kreatív Pályázata néven. A pályázat az „Adj egy mosolyt ajándékba” mottót kapta, mellyel inspirációt adtak minden olyan 12 és 18 év közötti fiatalnak, aki tudatni szerette volna környezetével, azt, hogy a boldogság, a nevetés és a pozitív kisugárzás mindenkinek alapjoga és amennyiben ezt közöljük másokkal, szintúgy vissza is kapjuk.

A 11D. pedagógia osztályból összesen 16 fő készített alkotást, rajz, videó és kisfilm formában.

A Díjátadó Gálán a 800 pályázat közül, mindhárom alkotás elnyerte a Mosoly Nagykövetei címet és a vele járó elismeréseket is.

Dóczi Emili egyéni kategóriában képpel illusztrálta a mosoly erejét. Rajzának címe-Agymanók

  •  A boldogság kèk madara filmmel, csoportos kategóriában: Geleta Lilla, Csete Annabella, Hajdu Aliz, Horváth Melissza, Nagy Liliàna, Schmidt Nikolett, Simon Kitti, Tisza Hajnalka fejezte ki azt, hogy önmagunk vagyunk egymásnak a legnagyobb ajándék.
  • A Smile videóban a szeretet, a mosoly láncreakcióként kíséri el az ember mindennapjait. Résztvevői: Barkó Bernadett, Garajszki Réka, Csányi Kamilla, Komjáthy Luca, Olár Enikő, Mikulecz Petra, Gulyás Evelin.

Mit is jelentett számunkra ez a nap? Egy kis reményt és örömöt, hogy csodás emberekkel inspirálódhatottunk, akik az esztétika és kreativitás segítségével egy jobb jövőt teremthetnek, és egyszer talán meg is valósítják azt önmaguk és mások számára. Hisszük, hogy egy igazán jó közösség kialakulásához szükség van az egymásnak adott pozitív visszajelzésekre.

Felkészítő oktató: Buócz-Imri Erzsébet