A 11. C osztály 2024. február 28-án, szerdán Révkomáromban (Komarno, Szlovákia) járt egy interaktív-interdiszciplináris szakmai kiránduláson, érdekes feladatokat megoldva, a stressz leírójaként ismert endokrinológus Selye János, a zeneszerző Lehár Ferenc és a legtermékenyebb magyar író, Jókai Mór nyomában járva.

A 3 fős csapatoknak utána kellett járni a város három híres szülöttjének. Ki kellett deríteni, mennyibe kerül a Jókai bableves, mit játszanak a Jókai Színházban, hány fokból áll a Lehár-lépcső, hány emeletes a Selyéről elnevezett egyetem szabadtéri auditóriuma, és hasonló érdekes feladatok vártak még a diákokra, illetve alaposan megszemlélték a város főterét és az Európa Udvart is.
 
Beszámolóikban így nyilatkoztak:
,,Szerencsére kifogtuk a jó időt, és kellemesen sokat sétáltunk. Új ismereteket szerezhettünk, ami mindig jól jön. A feladatok kreatívak voltak, jó volt őket megcsinálni, és közben bejárni a várost. Nagyon szép helyeket láttunk, illetve mindenképpen egy érdekes élmény volt kipróbálni a szlovák nyelvű önkiszolgáló kasszát. :)”
,,Az Európa Udvar tetszett nekem a legjobban a kirándulás során. Jó volt látni, hogy egy adott országnak a jellegzetességeit hogyan tudták az építészeten keresztül bemutatni, illetve az uralkodókat ábrázoló szobrok is kellőképpen hozzáadtak az udvar hangulatához.”
,,Nagyon finom volt a vadas, szép volt a környezet és kellemes volt a város hangulata.”
 
A kirándulást dr. Keszy-Harmath Dániel tanár úr szervezte, őt és az osztályt elkísérte Cziegler Mária osztályfőnök is.