A Nemzeti Tudósképző Akadémia (NTA) alapvető szakmai feladata a kutatói utánpótlás világszínvonalú képzése Magyarországon. Az NTA a tudomány iránt elkötelezett egyetemistákat az első évfolyamtól kezdve aktívan segíti tudományos érdeklődésük kibontakozásában és a legmagasabb szintű tudományos projektekbe való bekapcsolódást teszi számukra lehetővé. Az NTA elitképző intézmény, amely a tudomány frontvonalát tekinti referenciájának és hallgatói, valamint mentorai számára annak elérését, illetve meghaladását tűzi ki célként.

A Semmelweis Egyetem (NTA-SE szakmai vezetője, Dr. Mócsai Attila) és a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (NTA-KOKI szakmai vezetője, Dr. Dénes Ádám) elkötelezett az orvosbiológiai tudományokat magas szinten művelni kívánó, kiemelkedő képességű hallgatók támogatásában, ezért 2021 novemberében az intézmény csatlakozott az NTA programjához és várja a hallgatók jelentkezését 2023-ban is az alábbi pályázatokra:

 • SZENT-GYÖRGYI HALLGATÓI ÖSZTÖNDÍJ a Semmelweis Egyetem ÁOK/FOK/GYTK I. és II. éves hallgatói részére
  Elektronikus jelentkezési lap beküldésének határideje: 2023. szeptember 22.
  Jelentkezési lapot kitölteni az alábbi oldalon lehet:
  https://www.formpl.us/form/4999119544909824   
 • SZENT-GYÖRGYI HALLGATÓI ÖSZTÖNDÍJ a Semmelweis Egyetem és a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet kiemelkedően eredményes TDK hallgatói részére
  Elektronikus jelentkezési lap beküldésének határideje: 2023. szeptember 20.
  Jelentkezési lapot kitölteni az alábbi oldalon lehet:
  https://www.formpl.us/form/4645193410805760

Az NTA képzési programjáról további információt a http://www.edu-sci.org/ oldalon olvashatnak.