Betűméret: A A A

Általános Orvostudományi Kar

Tisztelt Hallgatók!

Ezúton tájékoztatok mindenkit néhány fontos szempontról, amit az I.sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetbe történő patológia tárgyfelvétel során fokozottan szíveskedjenek figyelembe venni:

Egy csoportot 13 főben limitáltunk, egy betűt tehát összesen 40 főben!  Ez azért van így, mert a szövettani gyakorlóban összesen 42 munkaegység van telepítve és nem fér el több hallgató egy időben egy helyen. Mivel egy betű szövettani gyakorlatai egy időben lesznek, tehát praktikusan mindegy, hogy pl. az E1-be, vagy E2-be veszi fel valaki a tárgyat. Prioritási sorrendbe azok jelentkezését várjuk első körben az adott csoportba, akik az előző félévekben is egy csoportot képeztek. Azoknál a csoportoknál, ahol már eredetileg is túllépte a létszám a 14 főt, ott életszerű megoldásra törekszünk. Valószínűleg ennek ellenére sajnos nem lesz elkerülhető az a kellemetlen, minden évben visszatérő probléma, hogy valaki másik csoportba kényszerül, mert más gyorsabb volt a tárgyfelvételével, vagy a csoport betelt. Ezért kérek mindenkit, hogy próbáljon meg etikusan eljárni és abba a csoportba felvenni a tárgyat, ahová eddig járt! Az egyenlő esélyek értelmében a tanszék előre nem adja meg a csoportok gyakorlatvezetők nevét sem, mindez a regisztráció után lesz hozzárendelve, hogy ez se legyen zavaró motiváció. 

Konfliktus esetén egymásra vannak utalva, nem áll módunkban sem igazságot osztani a sorrendiségben (TVSZ alapján), sem pedig a férőhelyek számát növelni!

Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét!

Üdvözlettel:
Rácz Gergely, egyetemi adjunktus
tanulmányi felelős
racz.gergely@med.semmelweis-univ.hu

 

Előadás Előadások Az ÁOK hallgatói számára hétfőn és csütörtökön, 8.00 – 09.10 között tartunk előadásokat, a Tanszéki Előadóteremben. 
Gyakorlat Gyakorlatok Hallgatóink a Patológia tantárgy keretein belül háromféle gyakorlaton vesznek részt. A szövettani, szervdemonstrációs és bonctermi gyakorlatokkal kapcsolatos tudnivalók, csoportbeosztás honlapunkon megtekinthető, letölthető.
Info Tanulmányi követelmények Az első félévet kollokvium, a második félévet szigorlat zárja. A félév elismerésének feltétele az előadások legalább 75%-án való jelenlét, illetve a mulasztott gyakorlatok pótlása. Az igazolt hiányzások száma nem lehet több háromnál.

 

Demonstrátori pályázatok

A pályázatot ……..-ig kell beadni Prof. dr. Matolcsy Andrásnak (I. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, Titkárság). Pályázati űrlap letölthető:  pdflogo     Az induló “4D Anatomy” e-learning tananyagok (magyar, angol, német) elérhetősége: http://itc.semmelweis-univ.hu A tananyagok megnyitása regisztrációköteles. Csak azok a hallgatók tudnak a rendszerbe regisztrálni illetve belépni,akik a kapcsolódó tantárgyakat a NEPTUN rendszerben felvették.  

Szakdolgozat téma

Kérjük az elkészült szakdolgozatot és a  “Jelentés és jegyzőkönyv a szakdolgozat készítéséről és védéséről” kitöltött nyomtatványt 2 példányban az intézet Titkárságára leadni. Beadási határidő: Titkárság telefonszáma: 459-1500 / 54455, 54431

A gyulladásos bélbetegségek klinikopatológiája és diagnosztikus kihívásai. Témavezető: Dr. Zalatnai Attila
1./ A májcirrhosis kísérletes vizsgálata. 2./ A cirrhosis progressiojának vizsgálata állatkísérleti modellben. 3./ A májfibrózis progressziójának vizsgálata állatkísérleti modellben. 4./ Glivec hatása a progenitor sejtek részvételével zajló májregenerációra. Témavezető: Dr. Nagy Péter
Új célzott terápiás lehetőségek tüdődaganatokban Témavezető: Dr. Pápay Judit
SDH-mutáció vizsgálata gastrointestinalis stromalis tumorokban. Témavezető: Dr. Sápi Zoltán
A CD49d szerepe a CLL sejtek túlélésében. Témavezető: Dr. Barna Gábor
A decorin expresszió vizsgálata humán hepatocellularis carcinomákban. Témavezető: Dr. Kovalszky Ilona, Dr. Baghy Kornélia
Emlőrákok prognosztikai és prediktív markereinek digitális patológiai validálása Témavezető: Dr. Micsik Tamás
A TCR-gamma génátrendeződés molekuláris vizsgálatának diagnosztikus értéke T-sejtes Non-Hogkin lymphomában Témavezető: Dr. Csernus Balázs
Az mTOR mint terápiás célpont az onkológiai és transzplantációs medicinában Témavezető: Hunyadiné Dr. Sebestyén Anna

 Tanulmányi kapcsolatok

A patológia tantárgy előadója: Prof. Dr. Matolcsy András

Oktatási ügyek intézése: oktatási titkárság, földszint

Tanulmányi Felelős: Dr. Rácz Gergely Tel.: 459-1500/54471
                                      mail: racz.gergely@med.semmelweis-univ.hu

Tanulmányi adminisztrátor:  Szabó Szilvia Tel.: 459-1500/54459
                                                      mail: szabo.szilvia@med.semmelweis-univ.hu