Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. július 31.
534654 Összes oltás

Tisztelt Kollégák!

2022. január 1-től a komprehenzív onkogenomikai profilozás (300-600 génes NGS vizsgálat) NEAK támogatott formában elérhetővé vált. A vizsgálatkéréshez szükséges az országos molekuláris onkoteam támogató határozata.

Az alábbiakban röviden összefoglalva szeretnénk segítséget nyújtani az Intézetünkben végzett  500-génes új-generációs szekvenálás (NGS) vizsgálatkérésével kapcsolatban, kiemelve a folyamat során legfontosabb lépéseket és benyújtandó dokumentumokat.

Illumina TruSight Oncology 500 új-generációs szekvenálás („TSO500”)

1. Országos Molekuláris Tumor Board támogató döntése

Az országos oncoteam-re való felterjesztéshez és a határozathoz a „Molekuláris Oncoteam kérőlap 20210215től” elnevezésű dokumentum kitöltése szükséges. A kitöltött kérelmet az alábbi email címre kell elküldeni: molekularis.onkoteam@neak.gov.hu  

A bizottság minden pénteket áttekinti az eseteket, így emiatt jelentős késésre nem kell számítani.

 

2. Vizsgálatkérés

A vizsgálatok belső kéréséhez kérjük a TSO500 kérőlap használatát, amelyet elektronikusan könnyen ki lehet tölteni és ilyen módon be is küldhető.

A vizsgálatokat csak a kitöltött kérőlap és az országos molekuláris onkoteam támogató határozátának birtokában tudjuk megkezdeni. Emellett kiemelten fontos a megelőző diagnosztikus vizsgálatok és terápiák feltüntetése a kérőlapon, amely nagyban segíti a komplex leletezési folyamatot.

 

3. Mintaküldés

A vizsgálatkéréssel párhuzamosan kérjük a vizsgálati anyag továbbítását az Intézetbe. Amennyiben a minta már az Intézetünkben van, akkor természetesen ezzel nincs további teendő.

 

Címünk:

Semmelweis Egyetem I. Sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet

Üllői út 26.

1085 Budapest

 

A dokumentumok benyújtását és a mintaküldést követően a TSO500 vizsgálatok állapotáról az alábbi dedikált e-mail címen tudunk tájékoztatást nyújtani: tso500@med.semmelweis-univ.hu

 

Valamennyi vizsgálatkérő partnerünknek nagyon köszönjük az eddig együttműködést és bármilyen kérdés/kérés esetén készséggel állunk rendelkezésre!

 

 

A feljebb megnevezett kitöltendő dokumentumok:

TSO500 vizsgálatkérő lap (PDF)

Molekuláris Oncoteam kérőlap 20210215től