Tisztelt Kollégák!

2022. január 1-től a komprehenzív onkogenomikai profilozás (300-600 génes NGS vizsgálat) NEAK támogatott formában elérhetővé vált.

A vizsgálatkéréshez szükséges az országos molekuláris onkoteam (molekularis.onkoteam@neak.gov.hu) támogató határozata.

A vizsgálatkéréshez az alábbi dokumentumok és lépések szükségesek:

1. Országos Molekuláris Tumor Board támogató döntése

Az országos oncoteam-re való felterjesztéshez az alábbi TSO500 kérőlap  kérőlap szükséges, a korábban elvégzett genetikai vizsgálatok eredményeivel, valamint az előzőleg alkalmazott kezelések megadásával. Szükséges ezenkívül az adott eset szövettani leletének megküldése is. A felterjesztéseket az alábbi e-mail címre szükséges küldeni: molekularis.onkoteam@neak.gov.hu  

A bizottság minden pénteket áttekinti az eseteket, így emiatt jelentős késésre nem kell számítani.

2. Vizsgálatkérés

A vizsgálatok belső kéréséhez is kérjük a TSO500 kérőlap használatát, amelyet elektronikusan könnyen ki lehet tölteni és ilyen módon be is küldhető.

A vizsgálatokat csak a kitöltött kérőlap és az országos molekuláris onkoteam támogató határozátának birtokában tudjuk megkezdeni. Emellett kiemelten fontos a megelőző diagnosztikus vizsgálatok és terápiák feltüntetése a kérőlapon, amely nagyban segíti a komplex leletezési folyamatot.

Fontos: a vizsgálatot kizárólag ambuláns naplószám birtokában áll módunkban elvégezni. 

3. Mintaküldés

A vizsgálatkéréssel párhuzamosan kérjük a vizsgálati anyag továbbítását az Intézetbe. Amennyiben a minta már az Intézetünkben van, akkor természetesen ezzel nincs további teendő.

Címünk:

Semmelweis Egyetem, Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet, Molekuláris Diagnosztika Laboratórium, Üllői út 26., 1085 Budapest

A dokumentumok benyújtását és a mintaküldést követően a TSO500 vizsgálatok állapotáról az alábbi dedikált e-mail címen tudunk tájékoztatást nyújtani: tso500@med.semmelweis-univ.hu

Valamennyi vizsgálatkérő partnerünknek nagyon köszönjük az eddig együttműködést és bármilyen kérdés/kérés esetén készséggel állunk rendelkezésre!

Részletes szakmai ismertető az 500-génes NGS vizsgálatról:

Illumina TruSight Oncology 500 új-generációs szekvenálás („TSO500”)

Dokumentumok:

TSO500 vizsgálatkérő lap (PDF)

A TSO500 vizsgálat angol nyelvű szakmai ismertetője

A TSO500-HRD vizsgálat angol nyelvű szakmai ismertetője