Betűméret: A A A

Hallgatói szervezetek

Egyetemi Hallgatói Önkormáhöknyzat (EHÖK)
Az egyetemi hallgatói önkormányzat illetve a kari hallgatói önkormányzatok elsősorban a hallgatók érdekképviseletét látják el különféle (tanulmányi, térítésekkel és juttatásokkal kapcsolatos, fegyelmi stb.) ügyekben, emellett a hallgatók számára történő különböző rendezvények és szolgáltatások szervezésében vesznek részt pl. gólyatábor, gólyabál, egyéb rendezvények, stb. 


2008_01_13_iocs_logoInstruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS)
Az IÖCS célja, hogy a frissen felvett hallgatókat integrálja az egyetemi élet mindennapjaiba. Hivatása a hallgatók tanulmányi, életvezetési, személyiségfejlesztési segítése, kulturális érdeklődésük megtartása és bővítése, az esetleges társadalmi különbségek enyhítése, valamint színvonalas közösségteremtő és kulturális programok szervezése az egyetemi évek alatt. 


humania-logoHuMánia Pályaszocializációs Műhely
A HuMánia egy önkéntes kortársoktatók által működtetett egyetemi készségfejlesztő csoport és kurzus. Célja a hallgatók látókörének szélesítése, az orvos-beteg kommunikáció gyakorlati fejlesztése, az érzelmi terhelés feldolgozása, a stressz és konfliktus kezelése az érdekérvényesítés és a pozitív szemlélet terén. A csoport mindezzel az orvosok kiégésének megelőzését kívánja elérni.


logo_bkSemmelweis Egyetem Barátiköre
A Barátikör az egyetem történelmi és jelen értékeinek, kultúrájának feltárására, ápolására törekszik, emellett több hallgatói pályázati rendszer koordinálásában vesz részt.


boe_logoBudapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE)
A BOE egy non-profit, közhasznú szervezet, melynek két fő profilja a prevenciós munka, illetve szakmai- és kutatói cseregyakorlatok szervezése orvostanhallgatóknak. Az egyesületünkben tevékenykedő hallgatók önkéntes alapon dolgoznak, az iskolák és szervezetek számára a programokban való részvétel díjmentes.


Magyar Gyógyszerészhallgatók Egyesülete (HuPSA)
A HuPSA a Magyarországon tanuló leendő, valamint frissen végzett gyógyszerészeket képviseli. Fő céljai a társszakmák szervezeteivel való együttműködés és különféle egészségügyi kampányokban való részvétel, valamint szakmai programok és külföldi cseregyakorlatok megszervezése a gyógyszerészhallgatók számára. A programokon való részvétel HuPSA tagok számára ingyenesek vagy kedvezményesek.


Katolikus Baráti Körlogo kör 2013 JPG
A Katolikus Baráti Kör célja, hogy teret adjon olyan előadásoknak és beszélgetéseknek, ahol keresztény orvosok, egészségügyi dolgozók és egyházi személyek megoszthatják ismereteiket, és személyes tapasztalataikat a hit és orvoslás nagy témakörökön belül.


RS22242_KA-IMG_2828-scrMedikus Zenekar 
A zenekar szimfonikus felállásban működik, de kisebb kamarákban is koncertezik. Az egyetemi rendezvények rendszeres résztvevői: a tanévnyitókon, a domborműátadásokon, a karácsonyi jótékonységi koncerteken, a díjátadókon, a gólyabálokon és emellett önálló koncerteket is adnak. A zenekarban elsősorban a Semmelweis Egyetem hallgatói, de több hazai felsőoktatási egyetem (BME, BCE, BGF, ELTE) hallgatója is játszik.


A külföldi hallgatói szervezetekről az egyetem angol nyelvű honlapjáról tájékozódhat…