Figyelem, figyelem!

Csodás nyereményekért játszhatsz 02. 28-29-én!
Izgalmas és kreatív verseny zajlik a 2020-as Ritka Betegségek Világnapja alatt és előtte, egyetemi hallgatók és fiatal diplomások számára. Szólj a barátaidnak és játsszatok egy igazán jó ügyért!

Az Egészségügyi Menedzserképző Központtal (SE) közösen, a ritka betegek problémáira figyelemfelhívó-érzékenyítő-problémamegoldó két napos eseményt, Ideathont szervezünk, a ritka betegségek iránt érdeklődő fiatal szakértőknek, egyetemistáknak. Együttműködő parterünk a HAT Alapítvány. Ha esetleg nem vagy biztos benne, kik azok a „ritka betegek”, de érzékeny vagy és kreatív, akkor is nálunk a helyed, hogy ötleteiddel előrébb lendíts egy nemes ügyet! 🙂

A program címe: „Ritka betegséggel élők hétköznapjainak megkönnyítése digitális és egyéb eszközökkel”.

Várjuk mindazokat a jövőbeli szakembereket, akik szeretnek nagyot álmodni, világos céljaik vannak, motiváltak és szeretik a nem mindennapi megoldásokat és szeretnének egy friss és fiatal szakemberekből álló network részese lenni és közös csapatban dolgozni más szakterületek képviselőivel.

A 2020.02.28-án reggel kezdődő eseményen különböző szakterületekről érkező diákok és frissen végzett szakemberek vegyes csoportokban dolgoznak majd 30 órát azon, hogy a felvetett problémára milyen digitális, részben telemedicínális, vagy egyéb megoldást találnak. Ezt 3 percben prezentálják a szakértő zsűrinek és a konferencia teljes hallgatóságának 02.29-én a Ritka Betegségek Világnapjának szakmai konferenciáján. Ekkor a versenyző csapatok bemutatják, hogy mit találtak ki a ritka betegséggel élők hétköznapjainak megkönnyítésére. A verseny eredményhirdetése, a díjkiosztóval pedig a záró plenáris ülés végén lesz a szakmai konferencián még aznap!

Értékes nyeremények a versengő csapatok minden tagja számára! 100000 Ft-os díj a nyertes csapat minden tagja számára!

Kiknek segíthetsz?

Ritka, mint a fehér holló… A ritka betegségek olyan betegségek, amelyek kétezer emberből kevesebb mint egyet érintenek (Európai definíció), mégis 6-8000 különböző típusú ritka betegséget azonosítottak már a világban. A betegségek közös jellemzői, hogy nagy számban életveszélyes vagy krónikus leépüléssel járnak, befolyásolják a beteg életminőségét és többségükhöz valamilyen fogyatékosság is társul. A ritka betegségeket gyakran erős fájdalom és szenvedés kíséri, és erősen próbára teszi mind a beteget, mint az őket körülvevő családot. A ritka betegségek 50% a gyermekeket érinti.
Magyarországon a ritka betegséggel élők száma meghaladja a 600.000 embert.

Kiknek a jelentkezését várjuk?

– 18 és 35 év közötti aktív hallgatók vagy friss diplomások (BSc, MSc, Phd, stb.
– érdekel az innováció, a szociális problémák, az egészségügy és a technológiai újdonságok
– szeretnél tenni a ritka betegségekkel élőkért
– szeretsz nagyot álmodni
– elsősorban budapesti és idegen nyelvű képzésben résztvevő jelentkezőkre számítunk, de ha meg tudod oldani a szállásod, akkor mindenkit szeretettel várunk

Hogy tudsz jelentkezni?

Töltsd ki az alábbi kérdőívet és küldd el az önéletrajzodat az info@rirosz.hu email címre!

A kérdőív linkje: http://bit.ly/2K7Ivf0

Beadási határidő: 2020.02.16. 12:00

 
Vidákovichné Fogarassy Eszter
RIROSZ és Mentőöv Információs Központ Csapatának tagja
+3620 2437 606
 
Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége
1089 Bp. Orczy út 2