Az angol és német szaknyelvi kurzusaink mellett
a további kurzusokat ajánljuk:
INFORMÁCIÓ A SZAKNYELVI ÓRÁK NYELVI SZINTJÉRŐL

Kedves Hallgató,
amennyiben közép- vagy felsőfokú (min. B2-es szintű) általános nyelvtudással rendelkezik angol / francia / német / olasz / orosz / spanyol nyelvből, kérjük, az Angol / Francia / Német / Olasz / Orosz / Spanyol szaknyelv I.-IV. órák valamelyikére jelentkezzen.
A Szaknyelv I-IV. kurzusok nem épülnek egymásra, szabadon felvehetők, csak tematikájukban különböznek (l. https://semmelweis.hu/szaknyelv/tematikak/).
Amennyiben soha nem tanulta az adott nyelvet, vagy nagyon régen tanulta és azóta nem használja, akkor várjuk jelentkezését a Bevezetés az angol / francia / német / olasz / orosz / spanyol szaknyelvbe óráinkra. A Bevezetéseken teljesen kezdő hallgatók ismerkednek meg az adott nyelvvel orvosi vagy fogorvosi vagy gyógyszerészeti szaknyelvi kifejezéseken keresztül. Várjuk önt sok szeretettel haladó (Szaknyelv) vagy teljesen kezdő (Bevezetés) szaknyelvóráinkon!
Szaknyelvi Intézet 

Tisztelt GYTK Hallgató!

– A jelenleg harmad-, negyed – és ötödéves hallgatók szabadon választhatnak aközött, hogy a régi szaknyelvi záróvizsgát, vagy az új szaknyelvi alapvizsgát teszik le, amire új TVSZ ad lehetőséget (7. §  1.-es bekezdés).
– Amennyiben az új alapvizsgánkat kívánja letenni, kérjük, jelentkezzen a 2 kredites Szaknyelvi alapvizsga felkészítő kurzusra a Neptunon keresztül. Ez a kurzus kizárólag az új vizsgára készít fel, amely más készségeket mér, mint a régi szaknyelvi záróvizsga.
– Amennyiben a régi szaknyelvi záróvizsgát kívánja letenni, nem jelentkezhet az új alapvizsgára Neptunon, hanem a honlapunkon (https://semmelweis.hu/szaknyelv/) vagy személyesen a Ferenc tér 15 alatt tud jelentkezni a régi záróvizsgára, mivel a régi záróvizsga nem szerepel a Neptunban.
A vizsga teljesítéséről igazolást állítunk ki.
– A régi záróvizsgára való felkészítés a korábbi évek gyakorlatának megfelelően heti rendszerességgel történő konzultációkon történik, amelyekre a szaktanároknál e-mailben vagy személyesen lehet jelentkezni a tárgyfelvétel hetében, vagy legkésőbb az első oktatási héten. Mivel erre a vizsgára korábban sem volt a Neptunban szereplő, kredites felkészítő kurzusunk, így a korábbi kurrikulumnak megfelelően a vizsgára felkészítés és a vizsga menete kifutó rendszerben változatlan marad.
– Amennyiben Ön harmad-, negyed – és ötödéves, és már jelentkezett a 2 kredites új Szaknyelvi alapvizsga felkészítő kurzusra, a kurzust az új követelményrendszer szerint tudja teljesíteni. Ha a régi szaknyelvi záróvizsgát kívánja letenni, kérjük, jelentkezzen át az illetékes szaknyelvoktatónál a régi vizsgára felkészítő, kredit nélküli csoportba. Kérdés vagy probléma esetén készséggel állunk a rendelkezésére.

Tisztelettel:
Szaknyelvi Intézet