Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Semmelweis Egyetem FOK dékánja döntése értelmében a Szaknyelvi Intézet a 2019/20-as tanévre 6 – 6 demonstrátori megbízás elnyerésére pályázatot hirdet. Demonstrátori tevékenységet az általunk oktatott szaknyelvek (elsősorban angol vagy német, esetleg francia, olasz, orosz vagy spanyol) vagy külföldi, angol vagy német programon tanuló hallgatók magyar fogorvosi szaknyelv oktatásának segítésében lehet folytatni.

    A demonstrátor feladatai a Szaknyelvi Intézetben:

  1. a) a szaknyelvoktatók munkájának segítése szaknyelvi foglalkozások előkészítésében (pl. autentikus szaknyelvi anyagok gyűjtése és rendszerezése, online tematikus szószedetek készítése, stb.);
  2. b) részvétel a dolgozatok, írásbeli és szóbeli vizsgák előkészítésében és az írásbeli vizsgák felügyeletében;
  3. c) a szaknyelvoktatók munkájának segítése a gyakorlati órán, elsősorban a szaknyelvi szituációk autentikus szimulációjában.

A Szaknyelvi Intézet demonstrátorokkal szembeni elvárásai: olyan legalább harmadéves hallgató, aki

  1. a) az előző tanévben legalább jó tanulmányi átlageredményt (3,51) ért el;
  2. b) az adott nyelv anyanyelvi beszélője, vagy pedig olyan magyar anyanyelvű hallgató, aki felsőfokon beszéli az adott nyelvet – magyaroktatáshoz szükséges még középfokú nyelvtudás angol vagy német nyelvből;
  3. c) az adott szaknyelvet magas szinten ismeri.
  4. d) előnyt jelent a 6. félév kötelező gyakorlatai közül (pl. Fogpótlástan I. Konzerváló fogászat I., Szájsebészet I.) kettőnek legalább jó (4) teljesítménnyel teljesítése.

A pályázat benyújtásának határideje: 2019. szeptember 24. Pályázatokat a FOK Dékáni Hivatalban kell benyújtani. Érvényes pályázathoz szükséges feltüntetni:

  • személyes adatokat (név, Neptun-kód, jelenlegi évfolyam, szül. helye és ideje, anyja neve, cím, telefon, e-mail)
  • előző két félév tanulmányi eredményét (súlyozott tanulmányi átlag)
  • az Intézet által oktatott tantárgyakból elért eredményt (pl. Latin nyelv I-II, Szaknyelvi órák, Profex, stb.), negyed- és ötödéveseknek a 6. félév kötelező gyakorlatainak eredményeit.

Sikeres pályázathoz a Szaknyelvi Intézet igazgatója által kiállított fogadó nyilatkozat is szükséges, amelyet a személyes elbeszélgetés után állítunk ki önöknek.

A legesélyesebb jelölteket egy személyes elbeszélgetésre fogjuk meghívni, amit előreláthatólag szeptember 23.-án vagy 24.-én fogunk tartani. Az alkalmasság elbírálását a Szaknyelvi Intézet szaknyelvoktatói végzik. A demonstrátori kinevezésről a végleges döntést a HÖK-kel egyeztetve a FOK dékánja fogja szeptember végéig meghozni.

Amennyiben kedvük van az intézetünkben folyó oktatási munkába bekapcsolódni, várjuk önöket sok szeretettel! Kérdés esetén forduljanak bizalommal személyesen vagy e-mailben a tanulmányi felelőshöz, Zimonyi Ákoshoz (zimonyi.akos@semmelweis-univ.hu).