Tisztelt Hallgató!

– A jelenleg harmad-, negyed – és ötödéves hallgatók szabadon választhatnak aközött, hogy a régi szaknyelvi záróvizsgát, vagy az új szaknyelvi alapvizsgát teszik le, amire új TVSZ ad lehetőséget (7. §  1.-es bekezdés).

– Amennyiben az új alapvizsgánkat kívánja letenni, kérjük, jelentkezzen a 2 kredites Szaknyelvi alapvizsga felkészítő kurzusra a Neptunon keresztül. Ez a kurzus kizárólag az új vizsgára készít fel, amely más készségeket mér, mint a régi szaknyelvi záróvizsga.

– Amennyiben a régi szaknyelvi záróvizsgát kívánja letenni, nem jelentkezhet az új alapvizsgára Neptunon, hanem a honlapunkon (https://semmelweis.hu/nykk/) vagy személyesen a Ferenc tér 15 alatt tud jelentkezni a régi záróvizsgára, mivel a régi záróvizsga nem szerepel a Neptunban. A vizsga teljesítéséről igazolást állítunk ki.

– A régi záróvizsgára való felkészítés a korábbi évek gyakorlatának megfelelően heti rendszerességgel történő konzultációkon történik, amelyekre a szaktanároknál e-mailben vagy személyesen lehet jelentkezni a tárgyfelvétel hetében, vagy legkésőbb az első oktatási héten. Mivel erre a vizsgára korábban sem volt a Neptunban szereplő, kredites felkészítő kurzusunk, így a korábbi kurrikulumnak megfelelően a vizsgára felkészítés és a vizsga menete kifutó rendszerben változatlan marad.

Amennyiben Ön harmad-, negyed – és ötödéves, és már jelentkezett a 2 kredites új Szaknyelvi alapvizsga felkészítő kurzusra, a kurzust az új követelményrendszer szerint tudja teljesíteni. Ha a régi szaknyelvi záróvizsgát kívánja letenni, kérjük, jelentkezzen át az illetékes szaknyelvoktatónál a régi vizsgára felkészítő, kredit nélküli csoportba.

Kérdés vagy probléma esetén készséggel állunk a rendelkezésére.

Tisztelettel:

Szaknyelvi Intézet