https://semmelweis.hu/hirek/2024/07/23/az-egyetem-hamburgi-kihelyezett-kepzesenek-53-diakjat-avattak-doktorra/

A Semmelweis Egyetem németországi, német nyelvű képzésének 53 végzős hallgatója vette át diplomáját Magyarország Berlini Nagykövetségén július 19-én. A végzősök a Semmelweis Egyetem német nyelvű képzésének oklevelét immár tizenharmadik alkalommal kapták meg.

A Semmelweis Egyetem az Asklepios Klinikák Csoporttal, Németország egyik legnagyobb klinikahálózatával 2008-ban írta alá azt a megállapodást, melynek eredményeként létrejött az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) részeként működő kétnemzetiségű kar, az Asklepios Campus Hamburg (ACH). Az egyetem német nyelven tanuló hallgatói az első két év elméleti képzése után a harmadik évtől Hamburgban, az ACH-n folytathatják tanulmányaikat.

A diplomaátadó ünnepségen Vad Zoltán nagykövet-helyettes, az esemény házigazdájának köszöntője után dr. Karl J. Oldhafer, az ACH rektori és dékáni biztosa gratulált a 13. évfolyam végzőseinek. A hallgatókat dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Nyirády Péter, az ÁOK dékánja, dr. Müller Veronika, az ÁOK dékánhelyettese és a külföldi hallgatók klinikai ügyeiért felelős rektori biztosa, valamint a hamburgi kampusz részéről dr. Karl J. Oldhafer, az ACH rektori és dékáni biztosa avatta doktorrá.