A vizsgálat célja: A mellkasi szervek röntgen vizsgálata a csontos mellkas, a tüdők, a mellkasi szervek látható állapotáról, méretéről és az esetleges elváltozásokról ad képi információt.

Az Ön teendője a vizsgálat alkalmával:

Hívó jelzésre fáradjon be a jelzett vetkőző fülkébe. Kérjük, értékeinek biztonsága érdekében a fülkeajtót minden esetben zárja be maga után!
Felső testéről a ruhát vegye le, vékony gomb mentes trikó, fém mentes melltartó maradhat. Nyakláncát tegye el biztonságos helyre.
A röntgen vizsgálóba az asszisztens fogja beengedni. Az ön beazonosítása után, az orvos kérése alapján, az Ön állapota szerint állva vagy ülve, szemből vagy háttal készít Önről röntgen felvételt, szükség esetén kiegészítve valamelyik vagy mindkét oldalról is.
Szükségünk van az Ön együttműködésére a vizsgálat pontos elvégzéséhez: a vizsgálat előtt az asszisztens mikrofonon keresztül megkéri, hogy vegyen egy nagy levegőt, tartsa bent, ezt követően azonnal elkészíti a felvételt. Ha több felvétel készül, a manővert ismételni kell.
Ezzel a vizsgálat befejeződött. Kérjük öltözzön fel, majd a vetkőző fülke ajtaján keresztül Ön tovább mehet más vizsgálatokra, vagy kezelőorvosához.

Orvosa a felvételt elektronikus úton kapja meg, az értékelés később történik.