A koronavírus-járvány elleni küzdelem mindannyiunkra hatást gyakorol valamilyen formában. Idén tavasszal az egyetem több segítségnyújtó szolgáltatást is indított (link). A Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikája valamint a Klinikai Pszichológia Tanszék Szakambulanciája természetesen továbbra is biztosítja az Egyetem bármely dolgozója (orvosok, ápolószemélyzet, egyetemi/klinikai dolgozó) számára az ingyenesen igénybe vehető Lelkisegély Szolgálatát. A mentálhigiénés munkát szakorvosok, szakpszichológusok és pszichoterapeuták biztosítják.

A segítségnyújtás előzetes egyeztetés után személyesen, biztonságos online csatornán, vagy telefonon történik elsődlegesen 8:00-16:00 között. A jelentkezők adatait diszkréten kezeljük, a konzultációk során elhangzottakra az orvosi titoktartás általános szabályai vonatkoznak. Amennyiben a krízisintervenciós munka közben felmerül a pszichiátriai vizsgálat, vagy gyógyszerbeállítás szükségessége, úgy az a mentálhigiénés kezelők közvetítésével történik.

Jelentkezni az alábbi módon lehet:

Hétköznapokon 8:00 és 15:30 között hívható 06-1-210-0330 (m:51243) számon. Más időpontban: a lelkisegely@med.semmelweis-univ.hu e-mail címre tudják megírni mentálhigiénés segítség iránti igényüket. A jelentkezést követően kollégáink 24 órán belül megkeresik. A jelentkezéskor elég megadni, csak azokat az adatokat (telefonszám, e-mail cím és megkereséshez alkalmas időpont) melyek segítségével munkatársaink felvehetik Önökkel a kapcsolatot. 

Kérjük, munkatársaiknak jelezzék a fenti lehetőségeket, a kinyomtatható felhívást az alábbi linken keresztül tudják elérni: (szórólap)