Betűméret: A A A

Tudnivaló az egyhetes bentlakásos gyakorlatról

A II. szemeszter folyamán maximum 18 fős csoportokban minden V. évfolyamos hallgató egyhetes intenzív “bentlakásos” gyakorlaton vesz részt. A hétfőn 12:00 órakor kezdődő gyakorlatok során órarendszerű beosztásban a szülészet és nőgyógyászat minden területe részletes ismertetésre kerül. A tematika összeállítása olyan, hogy a Klinika minden részlegén, betegvizsgálatok, esetismertetések kapcsán lehetőség van elsajátítani az orvosi gondolkodást és a gyakorlati ismereteket. A gyakorlat hetében egy alkalommal 24 órás ügyeleti szolgálat kötelező, amikor az ügyeleti események részeseként a sürgősségi ellátásba kell bekapcsolódni.

Hallgatók számára az ügyelet 18:00-tól másnap reggel 06:00-ig tart. A gyakorlat során minden nap egyórás ebédszünetet és a foglalkozások között 10-15 perces szünetet biztosítunk. A gyakorlatra tiszta váltócipőt, jegyzetfüzetet kell hozni. A gyakorlatokat- tekintettel a magas hallgatói létszámra- két csoportra bontva párhuzamosan tartjuk. A hallgatók számára külön szobát biztosítunk, azonban az ügyeleti időszakban tanácsos hálózsákot magukkal hozni.

A gyakorlat teljesítését a jelenléti íven a gyakorlat- illetve ügyeletvezető aláírásával igazolja. A gyakorlatot nem, vagy csak részben teljesítő hallgatónak az utolsó oktatási héten pótgyakorlaton kell részt vennie a szemeszter végi aláírás megszerzéséhez.

Az utolsó oktatási héten a tantermi előadás idejében szabadon választhatóan és névtelenül a nőgyógyászati előadások anyagából teszt megírására van lehetőség. Sikeres teszt írás esetén a hallgató jutalomban részesül.

Élményben gazdag és sikeres tanulást, valamint eredményes vizsgára felkészülést kívánok!

Dr. Nyíri Sándor
V. évfolyam felelős