A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája kiemelkedően magas szakmai színvonalú szülészeti, nőgyógyászati, koraszülött ellátó és reprodukciós centrum.

2018. októberében döntött az egyetem szenátusa a korábbi I. és II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika összeolvadásáról, így a továbbiakban a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika két telephelyen két részleggel működik a korábban megszokott magas szakmai színvonalon: az Üllői úti részleggel és a Baross utcai részleggel. 

Betegellátás

Klinikánkon az általános szülészeti-nőgyógyászati ellátáson túl kiemelten foglalkozunk speciális szakterületekkel, mint az endometriózis, a nőgyógyászati daganatos betegedések, a medencefenék megbetegedései, vagy a meddőség. 

Betegellátás az Baross utcai részlegen (korábbi I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)
Betegellátás az Üllői úti részlegen (korábbi II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)

Oktatás

Gyógyítási tevékenységünk mellett azonos prioritást élvez az oktatás. Az orvostanhallgatók, szülésznők, védőnők, mentőtisztek képzése magyar, német és angol nyelven is folyik. 

Kutatás

Kollégáink az oktatás és betegellátás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a tudományos aktivitásra is, minden évben friss tudományos témákat biztosítanak a vállalkozó szellemű hallgatóknak, továbbképzéseken vesznek részt Magyarországon és külföldön, rendszeresen publikálnak vezető nemzetközi szakmai lapokban.