Munkacsoport vezetője: Prof. Dr. Ács Nándor 

Munkacsoport tagjai: Dr. Oláh Orsolya, Dr. Cseh Richárd

Ambulanciánkra előjegyzés kizárólag egyetemünk honlapján, online formában lehetséges: 

Időpontfoglalás →

A szakambulanciára a nagy érdeklődésre való tekintettel több hónapos az előjegyzés, megértésüket előre is köszönjük.

Az urogynekológia egy olyan nőgyógyászati és urológiai határterület, mely a különböző medencefenéki diszfunkciók kivizsgálását és kezelését öleli fel.

A szakterület által kezelt kórképekre jellemző, hogy tüneteik urológiai, nőgyógyászati, sőt bizonyos esetekben proktológiai vonatkozásúak, sok esetben összefüggnek egymással és kezelésük interdiszciplináris szemléletben a legsikeresebb.

Leggyakrabban kezelt betegségek

Ezek közé tartoznak a kismedencei süllyedések (pl. hólyagsérv, végbélsérv és méhsüllyedés) és a vizeletinkontinencia, de a székletürítési és széklettartási problémák jelentős része is a medencefenék rendellenes működésére vezethető vissza.

Az akaratlan vizeletvesztés, vizeletelakadás, székrekedés, hüvelyi idegentestérzés, derékfájdalom mind-mind jellegzetes panaszként jelentkezhet a kialakult elváltozás formájától függően.

Foglalkozunk a medencefenék legalsó szintjének, a gátnak a defektusaival, ilyenek például a gát szülési sérülései. A túlműködő medencefenéki izomzat tünettana is színes lehet köztük a gyakori vizelési ingerrel, gáti vagy alhasi fájdalommal illetve szexuális együttlétkor tapasztalt fájdalommal.

A medencefenék defektusok más esetekben is vezethetnek szexuális diszfunkciókhoz, behatolási zavarhoz, a szakterület ezek kivizsgálásával is foglalkozik.

Munkacsoportunk céljaI 

A fentebb részletezett elváltozások szakszerű diagnosztikája, és a kialakult panaszok legkorszerűbb konzervatív (gyógyszeres kezelés, pesszárium, intimtorna, elektrostimuláció stb.) és műtéti ellátása a páciensek igényeinek megfelelően.