Rendel:
Dr. Várbíró Szabolcs
Dr. Halász György László

Időpontfoglalás →

Telefon: +36 1 459 1500 / 53360-as mellék
Helye: Üllői úti Részleg, Ambulancia
1082 Budapest, Üllői út 78/a

Az endokrinológiai ellátás időigényes, ennek biztosítására és a betegek idejének tiszteletben tartására, a gördülékeny betegellátás érdekében előjegyzési rendszert vezettünk be, sürgős esetet csak abban az esetben áll módunkban fogadni, ha a beutaló orvos erről telefonon egyeztet. A betegfogadás a rendelés vége előtt fél órával befejeződik.

Az Endokrinológiai szakrendelésről

Endokrin szakrendelés keretein belül a szervezet hormonháztartásának zavarait, a belső elválasztású mirigyek alul- és túlműködését (hypo-hyper functio) vizsgáljuk, kezeljük. Az endokrin rendszer legfontosabb feladata a szervezetünk élettani folyamatainak szabályozása, illetve a belső környezeti állandóságának biztosítása hormonok segítségével.

Klinikánk ambulanciája elsősorban a női nemi szervek működésének irányításában jelentős szerepet játszó női nemi hormonok és azok zavarainak kivizsgálásával foglalkozik. Ezek egyensúlyzavara esetén kialakulhatnak nőgyógyászati endokrinológiai kórképek: menstruációs zavarok, a petefészek-működés zavarai, meddőségi problémák, policisztás petefészek szindróma, fokozott szőrnövekedés (hirsutismus). A terhességi diabetes az inzulinháztartás zavara miatt alakul ki terhesség alatt, így ennek kivizsgálása és gondozása az ambulancia egy specifikus alterülete.