Rendel:
Dr. Tömösváry Zoltán
doc. szabó istván
dr. supák dorina
DR. BARADÁCS ISTVÁN
DR. CSIRZÓ ÁDÁM

Páciens koordinátorok: Némethné Szűcs Anikó, Szentesi Márta

Helye: Üllői úti Részleg, Ambulancia
1082 Budapest, Üllői út 78/a

Telefon: (+36) 30 016 47 93 munkanapokon 08:00-12:00 között

Felhívjuk a figyelmet, hogy időpontfoglalás csak online lehetséges, telefonon sajnos nem.

Időpontfoglalás →

Műtétre van szükségem: mutet@endoteam.hu

Mivel az endometriózis egy egyre gyakoribbá váló, sokszor fájdalommal járó, sőt időnként meddőséget is okozó nőgyógyászati betegség, melynek mind a felismerése, mind a kezelése komoly kihívást jelent, ezért klinikánk specialistái egy csapatként igyekeznek legjobb tudásukat az ezzel a betegséggel élő páciensek javára fordítani.

Az endometriózisról

Endometriózisos pácienseknél a méh üregét belülről borító szövettípus, az endometrium a méhen kívülre kerülve, leggyakrabban a hashártyán, a petevezetőkben, a petefészkekben vagy a kismedencei szervekben ágyazódhat be. Ez szövet a méhen kívül is a hormonális hatásoknak megfelelően havonta megvastagszik, majd menstruációkor bevérzik. Mivel azonban ez a vér nem tud a szervezetből távozni, lerakódhat a felületeken és a környező szöveteket ingerli. Véres tartalmú hólyagokat, úgynevezett cisztákat képezhet és a kismedencei szervek közötti összenövések kialakulásához is vezethet, melynek következtében hegesedések alakulnak ki. Ez a folyamat kezdetben tünetmentes is lehet, de idővel különösen a menstruáció ideje alatt jelentkező fájdalommal jár, amely később szinte folyamatossá is fokozódhat. A fájdalom erőssége ill. a betegség súlyossága nem feltétlenül mutat összefüggést. A hegek és összenövések a petevezetékek lezáródásához, a peteérés ill. a megtermékenyült petesejt beágyazódásának zavarához, azaz meddőséghez vezethetnek.

Diagnózis és kezelés

Amennyiben valaki a fenti tüneteket tapasztalja magán vagy esetleg már felmerült az endometriózis lehetősége, akkor centrumban történő komplex kivizsgálás és specialisták általi kezelés javasolt. Ambulanciánkon a páciensek előzetes időpont foglalás alapján, de akár beutaló nélkül jelentkezhetnek.

Az endometriózis diagnosztizálása és kezelése időigényes, ennek biztosítására és a betegek idejének tiszteletben tartására, a gördülékeny betegellátás érdekében online előjegyzési rendszert vezettünk be.

Az endometriózis összetettsége miatt nőgyógyászaink egyéb szakorvosok, radiológus, sebész, urológus illetve meddőségi specialisták bevonásával igyekeznek teljeskörű ellátást nyújtani a hozzánk fordulóknak. Bár a műtéti kapacitásaink végesek, azon dolgozunk, hogy minél rövidebb határidővel tudjunk hosszú távú megoldást nyújtani pácienseinknek.