Napirend

Napirend

Reggel 5.30 órakor a nap tisztálkodással, hőmérőzéssel, ágyak, kórtermek rendbetételével kezdődik, majd a vizsgálati anyagok (vér, vizelet, stb.) levétele következik.

A délelőtti osztályos vizit 7.15 órakor kezdődik, amikor a beteg az aznapi és a másnapi vizsgálatokról, beavatkozásokról tájékoztatást kap. Kérjük, hogy reggeli vizit előtt ne fogyasszon ételt, italt és szíveskedjen a kórteremben, ágyban tartózkodni. 

A nap további részében délután – a műtéti programtól függően – 14.00 és 15.30 óra között az osztályos orvos, 18.00 és 20.00 óra között az ügyeletes orvos vizitel.

A vizsgálatok, kezelések az elrendelt időben kezdődnek.

Étkezések időpontjai:
Reggeli: 7.00 órától
Ebéd: 11.30 órától

Vacsora: hűtőszekrényben tároljuk, kiosztása a délutáni órákban történik.

Az élelmezést a Klinika betegei számára az Eurest Kft. szolgáltatja.

Önmaga és betegtársai érdekében kérjük vegye figyelembe, hogy a dohányzás valamint az alkoholfogyasztás a Klinika egész területén tilos!

Látogatási rend

Látogatási rend

Látogatási rendszerünk lehetővé teszi, hogy a Klinikán ellátásra kerülő betegeket, várandós és gyermekágyas nőket, valamint újszülöttjeiket hozzátartozóik naponta látogathassák. A szabályozás a betegek nyugalmát, gyógyulását és a zavartalan betegellátást szolgálja.

A látogatás időpontjai a fekvőbeteg osztályokon:
Munkanapokon: délután 16.00 órától 18.00 óráig
Munkaszüneti napokon: délelőtt 10.00 órától 12.00 óráig délután 16.00 órától 18.00 óráig

A látogatás időpontjai a Neonatális Intenzív Centrumban:
Minden nap: délután 14.00 órától 16.00 óráig, valamint 19.15 órától 19.45 óráig

A látogatás időpontjai a Posztoperatív Őrzőben:
Minden nap: délután 17.00 órától 18.00 óráig

A látogatás időpontjai a Gyermekágyas Osztályon:
Minden nap: délelőtt 10.00 órától 12.00 óráig, valamint délután 15.00 órától 18.00 óráig

A súlyos állapotú betegnek és a szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt (egy) személy folyamatosan mellette tartózkodjon. Azonban ezekben az esetekben is szükséges biztosítani az orvosi és ápolási feladatok zavartalan ellátásának feltételeit, mely során kívánatos lehet a látogatás felfüggesztése.

A Gyermekágyas Osztályon a kórtermekben történő látogatás tilos! Az újszülötteket a hozzátartozóknak látogatási időben meg lehet mutatni, de az osztályról szigorúan tilos elvinni (sétáltatni, alagsori büféhez, emeletre). A fentiektől eltérő látogatási feltételeket az osztályvezető főorvosokkal szükséges egyeztetni.

Kérjük, hogy a látogatás során vegyék figyelembe az alábbiakat:

  • A látogatási időben egy betegnél egyszerre csak két látogató tartózkodhat.
  • 10 év alatti gyermek csak felügyelettel tartózkodhat az intézményben.
  • A Neonatológiai Intenzív Centrumban, valamint a Posztoperatív Őrzőben 10 év alatti gyermek nem látogathat.

Kérjük, hogy a látogatás során a többi beteg, várandós és gyermekágyas nő nyugalmát ne zavarják. Abban az esetben, ha a kórteremben vizit van, illetve vizsgálatot, beavatkozást kívánnak végezni, annak időtartamára a látogatóknak el kell hagyniuk a kórtermet.

Kérjük a látogatókat, hogy cserepes, illetve vágott virág behozatalát mellőzzék.

Önmaga és betegtársai érdekében kérjük vegye figyelembe, hogy a dohányzás valamint az alkoholfogyasztás a Klinika egész területén tilos! A dohányzás a jogszabálynak megfelelően a Baross utca túlsó oldalán lehetséges. Ellenőrzés esetén büntetésre lehet számítani.