Betűméret: A A A

Betegfelvétel

A betegfelvétel a főbejárattól jobbra a nőgyógyászati ambulancián, vagy a főbejárattól balra, a várandós ambulancián történik, minden hétköznap reggel 7.00 órától, valamint a délután felvételre kerülő betegeink esetében 12.00 órától.

A felvétellel kapcsolatos adminisztrációt – az ambulanciákon történő megjelenés után – betegeink a felvételi irodában intézhetik. Kérjük, hogy felvételkor hozza magával a személyi igazolványát, lakcím kártyáját, betegbiztosítási (TAJ) kártyáját, a műtéti beavatkozáshoz szükséges leleteit, nem sürgős esetekben beutalóját, és ha van, régi zárójelentéseit, egyéb orvosi dokumentumait. Kérjük, ha bizonytalan jogviszonyát illetően, tájékozódjon az Önhöz legközelebb eső OEP kirendeltségen.

Felhívjuk kedves Betegeink figyelmét, hogy a műtét előtti kivizsgálás része az előre egyeztetett időpontban történő aneszteziológiai vizsgálat, amelyre magukkal kell vinniük a kezelőorvosuk által előírt, és a területi szakrendelőben elvégzett vizsgálatok eredményeit. Az eredmények a műtét napján nem lehetnek régebbiek, mint 1 hónap, kérjük erre különösen figyeljenek. A péntek délután felvételre kerülő betegek már azon a napon munkahelyükről távollévőnek számítanak.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy az osztályokra történő betegfelvételek két lépcsőben történnek, a kapott tájékoztatásnak megfelelően. Az adminisztratív teendők elvégzése után az osztályon szolgálatot teljesítő szülésznő/ápoló megmutatja Önnek kórtermét és az ágyát. A Klinikán használhatja saját hálóruháját. Kérjük, hogy hozzon magával váltás hálóruhát, tisztálkodási szereket (szappan, fésű, fogmosó), papucsot, ivópoharat, valamint – amennyiben lehetséges – saját lázmérőt. Utcai ruháit és személyes holmiját a kórteremben levő szekrényben helyezheti el.

Behozhat TV-t, rádiót, számítógépet. Ezek használatakor azonban kérjük, legyen tekintettel szobatársaira. Ékszert, nagyobb értékben pénzt lehetőleg ne hozzon magával. Amennyiben valamilyen oknál fogva ez elkerülhetetlen, kérjük fokozottan ügyeljen értékeire. Amennyiben igényli, a Klinika Gazdasági Irodájában van lehetőség értékmegőrzésre. Az intézménybe behozott pénzéért, értéktárgyaiért az intézmény csak ebben az esetben vállal felelősséget.

A kórterem elhagyásakor, ha nem marad senki a szobában, lehetősége van azt bezárni és a kulcsot az osztályos szülésznőnek/ápolónak leadni. Kérjük, hogy amennyiben műtéti beavatkozás tervezett, ékszereit vegye le, a körömlakkot távolítsa el.