Hosszas előkészületek után április 1-én végre elérkezett a napja az első Budapest UltraRitka Kör 2023 biciklis eseménynek – korábban itt adtunk hírt róla. A Benedek Tamás (Bendzsó) kezdeményezésére életre keltett tekerés célja igazán nemes volt: felhívni a figyelmet a ritka betegségben élőkre és az őket ápoló, támogató, segítő emberekre. Nem is lehetett kérdés, hogy az ügy mellé beáll támogatóként alapítványunk, a Jó Gének Jó Élet Alapítvány. 

Az eseményt mindenki teljes sikerként könyvelheti el, ugyanis a tervezett 146 km-es, fővárost kerülő távot eredetileg csupán négy résztvevő vállalta, ezzel szemben a Kör reggelén már 24(!) bringás készülődött izgatottan a budaörsi Decathlon parkolójában. Szerencsére, előzetes rémhírek ellenére az időjárás is rámosolygott a jó ügyre és végig együttműködött a lelkes menettel, akiket egy két motorosból és egy autóból álló kiséret is biztosított végig útjukon.

Intézetünket a teljes táv letekerésével Prof. Dr. Molnár Mária Judit intézetvezetőnk és Dr. Grosz Zoltán intézetvezető-helyettesünk képviselte. 

Teljes az egyetértés az érintettek körében, hogy minden várakozást felülmúlt az első Budapest UltraRitka Kör. Ennek köszönhetően a résztvevők és a szervezők egyaránt elkezdték már tervezni a jövő évi eseményt is, így bízunk benne, hogy a Budapest UltraRitka Kör 2024-en még ennél is többen fognak csatlakozni a tekeréshez és az ügyhöz!

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden Jó Gének Jó Élet Alapítványnak eljuttatott támogatást!

A Kör képekben az alábbi galériába kattintva tekinthető meg:

 

Illetve a Bringás Brigantik eseményről szóló kisfilmje itt tekinthető meg: