Mély fájdalommal tudatjuk, hogy október 18-án, életének 75. évében hosszú, méltósággal viselt küzdelem után, Dr. Fejérdy Pál egyetemi tanár itt hagyott minket.
Aki megvall engem az emberek előtt, én is megvallom Atyám előtt.” 10, 32.
 

Dr. Fejérdy Pál a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán szerzett fogorvos doktori diplomát 1969-ben. Végzés után közvetlenül a Fogpótlástani Klinika munkatársa lett, melynek 11 évig volt igazgatója. Nemcsak a Kar, hanem az egész magyar fogorvostársadalom meghatározó személyisége volt, aki mind szakmai mind pedig szakmapolitikai kérdésekben felkészültségével megkerülhetetlen szereplője volt a hozott döntések előkészítésének, megvalósításának és magas szintű kivitelezésének. Fiatalon megalkotta a részleges foghiányok protetikai osztályozását, ami a mai napig a legfontosabb útmutató a fogorvosok számára fogpótlások tervezésekor. Megszervezte 1986 és 1989 között, illetve 2003-2004-ben a hazai felnőtt lakosság szájüregi egészségi állapotának felmérését, amely egyrészt a WHO adott szakterületének hivatalos magyar adatait adta, másrészt segítségül szolgált a döntéshozók számára népegészségügyi programok felállításához.

A Fogorvostudományi Kar életében Dr. Fejérdy Pál töltött a legtöbb időt magas vezetői beosztásban, 21 éven keresztül volt valamilyen egyetemi grémiumban vezető tisztségviselő. Hat évig volt dékán-helyettes, kilenc évig dékán, hat évig rektor-helyettes, évtizedeken keresztül képviselte a Fogorvostudományi Kart az Egyetemi Tanácsban, később a Szenátusban.

Megszervezte a Semmelweis Egyetemen a szak- és továbbképzés rendszerét, amely az egész országban a társegyetemek számára is modellként szolgált.

Hosszú évekig volt a Szakmai Kollégium Fog,- és Szájbetegségek Tagozatának elnöke, 2005 és 2019 között a fogorvosi szakma tudományos folyóiratának, a Fogorvosi Szemlének főszerkesztője.

Hitvallása mindig a fejlesztés volt, kérlelhetetlenül szeretett volna olyan dolgokat megvalósítani, amely a működő rendszert jobbá teszi, így a Fogpótlástani Klinikán 1989-ben – az egész Egyetemen elsőként – megszervezte a számítógépes hálózatot, a digitális betegnyilvántartási rendszert, amellyel messze megelőzve a korát tudta a Klinika a betegellátási adatokat dokumentálni.

Mély hite segítette abban, hogy mindenben a jót lássa, mindenkiben csak a segíteni akarást tételezze fel, mindig önzetlenül támogatta a rászorultakat.

Az Egyetem, a Fogorvostudományi Kar, a Fogpótlástani Klinika és az egész hazai fogorvostársadalom egy pótolhatatlan embert veszített el.     
                                                                                               Hermann Péter

A gyászjelentés itt érhető el.                                                                                                        
Gyászmise elérhetőségi linkje