Tájékoztató

 A 2022. január 1-től érvényes szelektív hulladékok gyűjtési rendjéről

A Semmelweis Egyetem telephelyeiről a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divízió szállítja el a kommunális és szelektíven gyűjtött hulladékokat. Az FKF Divízió szelektív hulladék gyűjtési rendje 2022. január 1-től az alábbiak szerint változik.

  • A szelektív gyűjtési rendszerben tisztán papír (kék színű tartály), illetve kevert csomagolási hulladékok (sárga színű tartály) elkülönített gyűjtésére lesz lehetőség.
  • A különböző anyagok rétegeiből álló italoskartonokat (egyes tejtermékek, gyümölcslevek dobozai, pld.: Tetrapak csomagolások) ezentúl nem a kék fedelű, hanem a sárga fedelű tartályban, a kevert csomagolási hulladékokkal együtt kell gyűjteni.
  • A kék fedelű tartályokban ezentúl kizárólag tiszta papírhulladék gyűjthető.
  • A sárga fedelű tartályokba pedig kevert csomagolási hulladékot (pl. műanyag és fém csomagolási hulladék, összelapított italos kartondoboz, PET-palack és fém italosdoboz, műanyagzacskó stb.) helyezhető. Fontos továbbá, hogy a sárga fedelű tartályban kizárólag csomagolási anyag gyűjthető, tehát NE helyezzenek bele egyéb műanyagot és fém használati tárgyakat.

A kartondobozok, flakonok, italos kartondobozok, PET-palackok és fém italosdobozok esetében továbbra is fontos, hogy azokat összenyomva, lapítva helyezzék a gyűjtőtartályokba, hogy minél kevesebb helyet foglaljanak. Kérem az egyetemi polgárokat, hogy a szelektív tartályokba NE dobjanak élelmiszer-maradványokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazó (pl.: olaj, zsír, oldószer) csomagolóanyagokat, használt papírzsebkendőt, szalvétákat.

Az FKF Divízió részletes tájékoztatója az alábbi linken érhető el.

https://www.fkf.hu/hirek/ujabb-lepest-tettunk-korforgasos-gazdasag-fele-januartol-sargafedelu-szelektiv-kukaban-kell-gyujteni-az-italoskartont

 

A hatékonyabb hulladékkezelés érdekében kérem szíves együttműködésüket!

 

  1. december 29.

Simon Mátyás
igazgató