Szeptember közepétől újraindult az egyetem járőrszolgálata, immár saját alkalmazásában álló vagyonőrökkel. A 24 órás szolgálatot az egyetem dolgozói, hallgatói, de akár a betegek is bármikor hívhatják a 06-20-663-2000-as mobiltelefonszámon, amennyiben valamilyen problémát, rendellenességet észlelnek az egyetem területén.

A KDJSZ munkáját segíti a megújult felügyeleti rendszer, melynek segítségével a diszpécser ezen keresztül követi nyomon az egyetemi riasztókon, beléptető- és kamerás megfigyelőrendszereken keresztül beérkező információkat. A vagyonvédelmi, illetve a beléptető rendszerekből beérkező jelzések hatására, az ahhoz kapcsolódó kameraképeket megjeleníti a megfelelő monitorokon. A könnyebb azonosíthatóság érdekében egy térkép alapú megjelenítés kialakítása is folyamatban van, mely a járőrútvonal ellenőrzésében és tervezésében is hasznos segítséget nyújt a diszpécsereknek.

A járőrszolgálati feladatokat ellátó személy- és vagyonőri képesítésű munkatársak feladata két részből áll: egy meghatározott útvonalon járőröznek az egyetem egész területén, emellett pedig segítségkérés esetén, illetve ha a diszpécser a kamerákon valami rendellenességet észlel, a helyszínre mennek. Amennyiben az egyetem valamelyik épületének riasztója megszólal, akkor oda is a járőrszolgálat vonul ki. A megbízásokat négy munkatárs két szolgálati autóval látja el.

A járőrautók az alapvető felszerelések (szalagok, bóják, terelők, tűzoltókészülék) mellett félautomata defibrillátorokkal is fel vannak szerelve, illetve polgári védelmi készlet is megtalálható bennük, mely számos dolgot tartalmaz a védőfelszerelésektől a tűzoltótakarón és a gumicsizmán át a világítóeszközökig.