TÁJÉKOZTATÓ

 Tisztelt Szervezeti Egység Vezető Hölgy/Úr!

Ezúton tájékoztatom, hogy a korábbi években Egyetemünkön több alkalommal megjelentek csatornatisztítással foglalkozó csalók. Ezekben az ügyekben a Biztonságtechnikai Igazgatóság megtette a szükséges lépéseket a hatóságok felé, illetve körlevelet, tájékoztatókat írtunk az egyetemi intézmények felé, amelyekből most is megtekinthető egy példány az Igazgatóság honlapján a hírek rovatban.

Sajnálatos módon 2021.05.12-én ismételten hasonló eset történt, amely során a csatornatisztítással foglalkozó személyek felajánlották szolgálataikat egy szervezeti egység ügyintézőjének, aki a helyszíni felmérést követően a munkát megrendelte.

A csalók alapszintű munkavégzést követően a megbeszélt díjon felül jelentős összeget követeltek, amelyet az ügyintézőnek nem állt módjában kifizetni. A kialakult heves vitában szükség volt a Központi Diszpécser- és Járőrszolgálat járőreinek, illetve a Rendőrség bevonására is. Az intézmény végül a díj egy részét kifizette a kétséges szolgáltatásért.

Az Egyetemen az ilyen jellegű munkák elvégzése/elvégeztetése a Létesítményfejlesztési és Üzemeltetési Igazgatóság hatáskörébe tartoznak. A műszaki problémákkal kapcsolatos hívásokat az Operatív Irányító Központ 0-24 órában fogadja, a 06/20 666-3333-as telefonszámon.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a csalók több alkalommal próbálkoznak egy-egy területen, ezért kérem, a fentiekről tájékoztassák munkatársaikat. A felajánlott hasonló szolgáltatásokat ne vegyék igénybe, esetleges erőszakos fellépés esetén pedig értesítsék a Központi Diszpécser- és Járőrszolgálatot a 06/20 663-2000-es számon, illetve a 112-es segélyhívót.

Kérem továbbá, hogy amennyiben Önöket hasonló megkeresés éri a csalók részéről, azt akár utólag is jelezzék a Biztonságtechnikai Igazgatóság felé a 06/20 666-3783-as számon, illetve e-mailben, a titkarsag.biztonsagtechnika@semmelweis-univ.hu címen.

Budapest, 2021. május 13.

Tisztelettel:

Simon Mátyás
igazgató

 

 

Eredeti dokumentum letöltése: csatornatisztitas_csalo