Betűméret: A A A

Járóbeteg ellátás

A COVID 19 járványügyi helyzet fokozódása miatt Klinikánk 2021.03.06-tól COVID ellátó kórház lett. 

Fekvő betegeinket kizárólag sürgős esetben  az I. Sebészeti Klinikán látjuk el. Járóbeteg ellátás kizárólag az SBO-n  keresztül történik (Sürgősségi Betegellátó Osztály, VIII. Korányi Sándor u 78/A).


A Klinika   általános fül-orr-gégészeti ambulanciájának jelenlegi eljárásrendjéről szóló tájékoztatást itt találja.

Bejelentkezés hétköznapokon: 9:00 – 11:00 óráig a Klinika magasföldszintjén (Szigony u. 36.)

Munkaszüneti napokon 00 – 24 óráig ügyeleti ellátás történik.


Klinikánk ambulanciájára érkező betegek a magasföldszinten található járóbeteg felvételi ablaknál (1.ablak) jelentkezhetnek be 9 és 11 óra között. A bejelentkezéshez TAJ- kártya, személyigazolvány és lakcímkártya szükséges.

Az ambuláns rendelési idő kezdete 9 óra, a betegek behívása érkezési sorrendben történik, mely alól kivételt képeznek a sürgősségi ellátást igénylő betegek (vérző, fulladó betegek), kisgyermekek.

Az ambulancián egyidejűleg több rendelés folyik, ezért a várakozási idő eltérő lehet, amennyiben a betegek ambuláns rendelésre vagy kezelőorvosukhoz érkeztek vizsgálatra. A fizikális vizsgálatot követően a vizsgáló orvos dönt kiegészítő vizsgálatok (labor, audiológiai és képalkotó vizsgálat) szükségességéről. A vizsgálat végén a betegek ambuláns lapot kapnak, melynek átvételét aláírásukkal igazolják.

Az ambulancia ad helyet reggelente 06:30- 08:00 között zajló aneszteziológiai ambulanciának, mely előzetes időpontegyeztetéssel működik. A betegek az aneszteziológus orvosnak mutatják be az előzetesen kitöltött beleegyező dokumentumokat, elkészült leleteket.

Allergológiai szakambulancia hétfő és szerdai napokon 9 órai kezdettel az ambulancián működik, melyhez a magasföldszinten található audiológiához és otoneurológiai ambulanciához hasonlóan előzetes előjegyzés szükséges‪.‬