A fekvőbetegek felvétele 7 órai kezdettel a magasföldszinten található fekvőbeteg felvételi ablaknál (2.ablak) történik, TAJ-kártya, személyigazolvány és lakcímkártya bemutatását követően.

A betegek azonosítás céljából egy csuklóra helyezhető karszalagot kapnak, melyen a név, TAJ-szám kerül feltüntetésre. A nők és gyermekek az I.emeleti, a férfiak a II. emeleti nővérpultban jelentkeznek a befekvéshez szükséges orvosi dukumentációikkal.
A betegek aláírásukkal igazolják a kezelésbe, befekvésbe, karszalag felhelyezésbe való beleegyezésüket.

A fekvőbetegellátás esetén az osztály nővérpultjánál kell jelentkezni és az osztályon szolgálatot teljesítő ápoló bekíséri Önt a kórterembe. A kórtermekben ápoló, osztályos orvos és osztályvezető orvos végzi az ellátást.

Amennyiben nem rendelkezik érvényes magyar társadalombiztosítással, az egészségügyi szolgáltatás díját kizárólag készpénzben (HUF) tudja kiegyenlíteni.

Kérjük a felvétel előtt gondolja át az alábbiakat:
– korábbi betegségek, műtéti beavatkozások
– fertőző betegségek
– kapott-e már valaha vért, volt-e ezzel kapcsolatos szövődménye
– rendszeresen szedett gyógyszerek neve, adagja
– szed-e rendszeresen speciális gyógyszert, ezt elhozta-e magával (egyedi méltányosságú
  készítmények, inzulin)
– allergia (gyógyszer, étel, pollen)
– gyógyászati segédeszköz (szemüveg, hallókészülék, bot, mankó, saját kerekes szék, stb)
– diéta

Tájékoztatni szeretnénk, hogy bizonyos szempontok módosíthatják a felvételi sorrendet, illetve azt, hogy bizonyos esetekben a várakozási idő hosszú lehet. Pl. sürgősségi esetek, professzori vizit stb.

A klinikán történő benntartózkodás alatt a higiénés szabályok betartása mellett, saját ruházat (pizsama, hálóing, hálókabát, papucs) használható.

Kérjük, ha Betegnek speciális problémája van jelezze.