Az idén hetedik alkalommal jelenik meg az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a Magyar Kórházszövetség, a MOTESZ, az Orvos Szakmai Kollégium és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság támogatásával az egészségügy egészét átfogó és értékelő Medicina TOP évkönyv.

A könyvhöz kapcsolódóan “Év Medikusa” címmel pályázatot írt ki a kiadvány zsűrije és szerkesztőbizottsága. A díj célja elismerni az egyetemi tanulmányaik során kiemelkedő tudományos, tanulmányi és közéleti teljesítményt nyújtó orvostanhallgatókat.
Olyan orvostanhallgatók jelentkezését várjuk, akik jelenleg tanulmányaikat folyatják valamelyik orvosegyetemen és legalább két lezárt félévvel rendelkeznek. A három legjobb pályamunka benyújtója részt vehet 2019. október 8-án, a könyvbemutatóval egybekötött díjátadó Gálaesten, amelyet a HUNGAROMED Egészségügyi és Orvostechnológiai Kiállítás és Konferencián rendezünk meg.

Az Év Medikusa Díj nyertese 400.000 Ft pénzjutalomban részesül.

A zsűri elnöke:
Prof. Dr. Kovács Árpád egyetemi tanár, a Költségvetési Tanács elnöke

A zsűri tagjai:
Prof. Dr. Fülesdi Béla tanszékvezető egyetemi tanár, az Egészségügyi Szakmai Kollégium elnöke
Prof. Dr. Kosztolányi György egyetemi tanár, az MTA orvosi osztályának elnöke
Prof. Dr. Szökő Éva, a Magyar Gyógyszertudományi Társaság elnöke
Dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnökségi tagja
Dr. Oberfrank Ferenc, a MOTESZ elnöke
Dr. Gaál Péter, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnöke

A pályázáshoz a pályázati adatlapot itt lehet elérni!

A pályázatokat a szükséges mellékletekkel együtt kérjük, hogy az evmedikusa@memt.hu címre küldjék el 2019. augusztus 15-ig.