Az alábbi órák közül lehet választani:

  • Egészségtudatos táplálkozás és egészséges életmód10644195_10152667313403961_1762026742351561869_o
    Ebben az előadásban az alap táplálkozás tudományi fogalmakkal való megismerkedés után az Okostányér felépítését mutatjuk be, amit egy játékon keresztül is kipróbálhatnak a diákok. Közben közösen szedjük össze, hogy mitől egészséges egy étrend. Megbeszéljük a sport szerepét és fontosságát, majd apró, a hétköznapokba beilleszthető változtatásokat is megmutatunk, illetve további játékok közben sajátítjuk el az egészséges táplálkozás ismereteit.

 

  • Cukorbetegség
    A cukorbetegséggel foglalkozó előadásunkban bemutatjuk a szervezetünk cukorháztartásának normál működését, majd a diabetes két legfőbb fajtájáról beszélgetünk, beleértve a tüneteket, a kezelést, illetve a megelőzést. Készülünk témábavágó játékokkal, illetve eszközöket is hozunk bemutatásra, melyekkel szemléltetni tudjuk, hogy mivel jár cukorbetegnek lenni, mire kell figyelnie egy diabeteses betegnek.

 

  • Divatdiéták és evészavarok
    A divatdiéták előadáson beszélünk az egészséges táplálkozás fogalmáról, a BMI index előnyeiről és hátrányairól, és csak ezután folytatjuk a divatdiéták megbeszélésével. Az órák alatt jellemzően a diákokkal együtt szedjük össze az egyes trendek lehetséges előnyeit és hátrányait. Szót ejtünk a paleo, az Atkins, a ketogén, és a vegán diétákról, továbbá a „Fit tea” és társairól. Megismerkedünk az időszakos böjtöléssel. Végül pedig az evészzavarokkal és az ezzel kapcsolatos társadalmi megmozdulásokkal foglalkozunk.

 

Amennyiben szeretne tőlünk előadást kérni, kérjük írjon egy e-mailt az orafelkeres.boe@gmail.com e-mail címre. Ezután felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Bármilyen kérdés, kérés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Vörösvácki Eszter
Egészségtudatos táplálkozás felelős
taplalkozas.boe@gmail.com