A Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE) a Semmelweis Egyetemen működő egyik legnagyobb diákszervezet, amelynek tagjai több mint 600 orvostanhallgatót számlálnak.

Az Egyesület programjai 3 fő pillér köré épülnek:

I. Prevenció és egészségfejlesztés
II. Nemzetközi kapcsolatok és cseregyakorlatok
III. Karitatív tevékenység és szociális érzékenyítés.

Prevenció és egészségfejlesztés

Tevékenységünk 8 fő téma köré épül, amelyek az alábbiak: 

  1. Reproduktív egészségügy és szexuális felvilágosítás
  2. Drog-alkohol-dohányzás prevenció
  3. Kardiovaszkuláris és tumorprevenció
  4. Alapszintű újraélesztés és elsősegélynyújtás
  5. Egészségtudatos táplálkozás és evészavarok
  6. Véradás és transzplantáció
  7. Védőoltások és antimikrobiális rezisztencia
  8. Gyermek-egészségnevelés (Teddy Maci Kórház)

A prevenciós tevékenységekről részletesebb leírást találsz a prevenció menüpont alatt.

 

Karitatív tevékenység

A tagok karitatív tevékenységük kapcsán karácsonyi és tavaszi adomány gyűjtést (játék, ruha, tisztasági csomag) szerveznek a rászorulók számára. A macivarró pályázatra elkészített plüssmacikkal pedig beteg gyerekeket örvendeztetnek meg. Emberi Jogi szekciónk egyik nagy programja a rendszeresen megrendezésre kerülő filmklub is, ahol meghívott vendégekkel és érdekes filmekkel járnak körbe egy-egy témát tagjaink.

 

Cseregyakorlatok

A csereszekció egy hónapos TDK és szakmai gyakorlatokat szervez külföldre, évente átlagosan 30 országba 100 hallgató nyerhet el gyakorlati helyet a világ számos pontjára. A színvonalas IFMSA cseregyakorlatok ideje alatt nemzetközi tapasztalatra és sok külföldi barátra tehetsz szert, mindezt úgy, hogy a belgyógyászat, sebészet nyári gyakorlatot vagy valamelyik hatodéves szakmai gyakorlatot is kiválthatod vele.

Minden BOE tag ez egyesületben végzett munkájáért BOE pontokat kap. Már másodévtől lehet tudományos cseregyakorlatra, harmadévtől pedig szakmai cseregyakorlatra pályázni, az elbírálásában pedig nagy hangsúly esik a BOE pontokra. Mivel a korábbi években szerzett pontok nem vesznek el, érdemes minél korábban csatlakozni az egyesülethez és aktivitásoddal gyűjtögetni a pontokat.

 

További információk:

Iroda: 1094 Budapest, Ferenc tér 15.

Tagdíj: 2000 Ft/tanév (A tagdíjat 2020 őszétől kezdve online is be tudod befizetni. A tagbelépés részleteiről itt olvashatsz, illetve a hetente kiküldött hírlevelünkben és a facebook oldalunkon is adunk róla tájékoztatást.)

Facebook: http://facebook.com/moszboe

Iratkozz fel a hírlevelünkre!