Az alábbi órák közül lehet választani:

  • Tumorprevencó
    Prevenciós előadásaink célja, hogy a diákok egy átfogóbb képet kapjanak napjaink egyik leggyakoribb betegségcsoportjáról, a tumoros kórképekről. A daganatos megbetegedések okozta halálozás a második leggyakoribb halálok Magyarországon. A prevenciós órák során alapvető mechanizmusokat ismertetünk a daganatképződésről, hangsúlyozzuk, hogy milyen változatosak lehetnek a különböző daganattípusok, valamint olyan fogalmakat is tisztázunk, mint jó és rosszindulatú daganat. Kiemeljük, hogy rendszeres önvizsgálattal és/vagy szűrővizsgálatokkal korán felfedezett daganatok gyógyulási és túlélési esélyei igen kedvezőek.

 

  • Kardiovaszkuláris prevenció
    szívPrevenciós előadásaink célja, hogy a diákok egy átfogóbb képet kapjanak napjaink leggyakoribb betegségcsoportjáról és vezető halálokáról. Alapvető anatómiai és élettani ismereteket nyújtunk a szív- és érrendszerről. A kardiovaszkuláris megbetegedések közül részletesebben ismertetjük mi történik szívinfarktus, stroke, hirtelen szívhalál, vagy akár egy mélyvénás trombózis során. A szív- és érrendszeri betegségek sokáig tünetmentesek, egészen a legutolsó szakaszig, amikor bekövetkezik a váratlan, súlyos következményekkel járó esemény. Mindezért hangsúlyozzuk az életmódbeli tényezők szerepét, a korai felismerés és korai kezelés megkezdésének fontosságát.

 

Amennyiben szeretne tőlünk előadást kérni, kérjük írjon egy e-mailt az orafelkeres.boe@gmail.com e-mail címre. Ezután felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Bármilyen kérdés, kérés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Nemere Imola
Kardiovaszkuláris- és Tumorprevenciós felelős
cvtprev_budapest@humsirc.hu