Kedves Érdeklődő!

A Reproduktív egészségügyi szekció munkáját szeretném néhány pontban bemutatni.

 • Egyesületünk tagjai mind orvostanhallgatók, akik képzésünk elvégzése után általános- és középiskolás korosztályoknak tartanak különböző témájú prevenciós órákat.
 • Ez Budapestnek és környékének igen sok iskoláját érinti, de szeretnénk tovább bővíteni az elért iskolák listáját.
 • Ebben a szekcióban főleg a szexuális kultúra témakörébe tartozó órákat tartunk, többek közt anatómiai ismeretekről, intim higiéniáról, megbízható fogamzásgátlásról, és nemi úton terjedő fertőzésekről
 • Az évben több nagy prevenciós témakörbe tartozó nagyobb rendezvényt szervezünk és bonyolítunk le, például december 1-jén az AIDS világnapján, vagy tavasszal a középiskolásoknak szóló egészségversenyt.

Amennyiben szeretne tőlünk előadást kérni, kérjük írjon egy e-mailt az orafelkeres.boe@gmail.com e-mail címre. Ezután felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Bármilyen kérdés esetén kérem forduljon hozzánk bizalommal!

Együd Dávid
Reproduktív-egészségügyi felelős

lora_budapest@humsirc.hu

Tanároknak

Tisztelt érdeklődő Tanárnő/Tanár Úr!

A BOE több éves múltra tekint vissza prevenciós előadások szervezésében és lebonyolításában, ennek köszönhetően komoly szakmai tapasztalattal és referenciával rendelkezik. Idén az Ifjú Tudósok Társasága Közhasznú Alapítvány segítségével folytatjuk az évtizedes hagyományt.

 • Egyesületünktagjai mind orvostanhallgatók, akik prevenciós előadások tartásával szeretnék bemutatni a korban hozzájuk közelebb álló közép- és általános iskolásoknak az aktív szexuális élettel járó felelősséget.
 • Hallgatóink folyamatos továbbképzéseken vesznek részt annak érdekében, hogy a legfrissebb tudományos eredményeknek megfelelően tájékoztathassák a diákokat.
 • Szexuális felvilágosító előadásaink célja a szexuális kultúra terjesztése a kamaszok körében, ami az alábbiakat foglalhatja magába:
  • anatómiai ismereteket
  • intim higiéniát
  • helyes önvizsgálatot
  • megbízható fogamzásgátlási módszereket
  • általános tájékoztatást a nemi úton terjedő fertőzésekről
  • Kiemelt figyelmet fordítunk tinédzserkori terhességek és terhesség-megszakítások magas számára. Szeretnénk tudatosítani a középiskolásokkal, hogy milyen súlyos testi és lelki sérülésekkel járhat a művi terhesség-megszakítás.

 

Minden előadás az Önök formai és tartalmi igényeinek megfelelően kerül összeállításra, rugalmasan alkalmazkodva a körülményekhez, közoktatási intézmények számára térítésmentesen.

Együd Dávid
Reproduktív-egészségügyi felelős

lora_budapest@humsirc.hu

Egyetemistáknak

Kedves leendő/már meglévő BOE Tagunk!

Ezúton szeretném Neked pár pontban bemutatni a reproduktív egészségügyi szekció munkásságát.

Fő missziónk, hogy a szexuális kultúra témakörében tartunk prevenciós célú órákat közép, illetve általános iskolákban, a Te segítségedre is számítunk!

Pro:                            

– Részt vehetsz egy fontos társadalmi feladatban, hiszen már orvostanhallgatóként is   hatással lehetsz mások egészségére

– Úgy mehetsz haza, hogy ma is tettél valami hasznosat

– Szuper érzés, olvasd el a bemutatkozó szövegem

– És persze gyűjtögetheted BOE pontjaidat

Kontra:

– Hirtelen nem jut eszembe semmi… mert nincs! 🙂 

Ezek az órák magában foglalják  az általános anatómiai, élettani ismereteket, a megbízható fogamzásgátlási módszereket, a nemi úton terjedő fertőzéseket, különös tekintettel az AIDSre és a HPV-re, de az intim higiénia és más ide kapcsolódó témák is előkerülnek az órák során.

Az év során több nagyobb rendezvényt szervezünk és bonyolítunk le, melyeknél szintén számítunk segítségedre!

– Az AIDS világnapján

– IDAHOT : International Day Against Homophobia & Transphobia

– Nők napján és egyéb rendezvényeken

– Részt veszünk a középiskolásoknak szóló egészségverseny lebonyolításában

Hogyan csatlakozhatsz hozzánk?
1. Vegyél részt a képzésünkön október elején,  a pontos időpont a hírlevélben kerül meghirdetésre.

2. Keresd meg egy szimpatikus, már aktív óratartó tagunkat (egy mentort) nézz meg vele néhány órát, tanuld meg a képzési anyagot és utána mindent bele! 🙂