Az alábbi órák közül lehet választani:

  • Elsősegélynyújtás
    Bárki, bármikor, bárhol találkozhat egy olyan helyzettel, amikor egy bajba jutott, megsérült vagy rosszul levő társának kell segítenie. Ezért nagyon fontos, hogy minél több ember legyen birtokában bizonyos alapszintű elsősegélynyújtási készségeknek. Óráinkon a legalapvetőbb, mindenki számára könnyen elsajátítható elsősegélynyújtási módszereket mutatjuk meg és gyakoroljuk be a diákokkal. Elmagyarázzuk és bemutatjuk, hogyan kell cselekedni vészhelyzetekben, hogyan tudunk segíteni egy fulladó vagy eszméletlen betegnek, valamint hogyan kell ellátni egy vérző sérültet. A bemutatott készségeket a diákok is kipróbálják, gyakorolják. Célunk, hogy minél több ember elsajátítsa ezeket a készségeket és ennek segítségével együtt csökkentsük a megelőzhető hosszútávú egészségkárosodás bekövetkezését vagy akár a megelőzhető halálozások számát is.

  • Alapszintű újraélesztés
    Magyarországon évente körülbelül 25 000 ember hal meg hirtelen szívhalál következtében; ezeknek a betegeknek a 80%-a megmenthető lenne a megfelelő időben történő szakszerű segítségnyújtással. Ha valakinek újraélesztésre van szüksége, minden perc, ami a keringésleállás és az újraélesztés megkezdése között telik el, 10%-kal csökkenti a beteg túlélési esélyeit. És a mentő ritkán ér ki tíz percen belül… Óráinkon bemutatjuk, hogyan lehet felismerni, ha valakinek leállt a keringésre és újraélesztésre van szüksége, hogyan kell megkezdeni és végezni az alapszintű újraélesztést és hogyan használjuk a félautomata defibrillátort. A diákok a bemutatott készségeket babákon gyakorolhatják, így ha esetleg valaha szükségük lenne erre a tudásra, már lesz némi gyakorlati tapasztalatuk is. Célunk, hogy minél több ember ismerje fel, ha valakinek újraélesztésre van szüksége, és minél többen merjenek megpróbálni segíteni, ezzel együtt csökkentve a megelőzhető halálesetek számát.

 

Amennyiben szeretne tőlünk előadást kérni, kérjük írjon egy e-mailt az orafelkeres.boe@gmail.com e-mail címre. Ezután felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Bármilyen kérdés, kérés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Kettner Ádám
Elsősegély-nyújtási szekció felelős
elsosegely.boe@gmail.com