2023/24-es Tudományos Cseregyakorlati helyek:

 

A SCORE (Standing Committee on Research Exchange) az IFMSA (International Federation of Medical Student Associations) keretein belül szervezett nemzetközi tudományos cseregyakorlat. A program célja, hogy az orvostanhallgatók mélyebb betekintést nyerjenek az orvostudományi kutatások folyamatába, miközben megismerkednek egy másik ország kultúrájával, helyi szokásaival és hallgatóival.

Az aktuális SCORE cseregyakorlatok országairól itt tájékozódhatsz.

Miből áll a SCORE cseregyakorlat?

A tudományos cseregyakorlat során lehetőséged nyílik arra, hogy 4 hétre csatlakozz egy külföldi kutatócsoport munkájához. Ha alapkutatási témát választasz, laboratóriumban gyakorolhatod a különböző kísérleti, mérési és elemzési módszereket. Ha pedig klinikai projektben veszel részt, a kórházban ismerheted meg a kutatási alapelveket és eszközöket. Délutánonként és hétvégenként a fogadó egyesület hallgatói által szervezett szociális programokon vehetsz részt.

Hogyan lehet pályázni a SCORE cseregyakorlatra?

Bárki pályázhat, aki a 2022/23-as tanévben a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének (BOE) aktív tagja, vagyis a pályázati határidő lejárta előtt megújította tagságát és befizette az éves tagdíjat. A 2023/24-es szezon pályázási határideje: 2022. november 4. 23:59. A jelentkezéshez az alábbiakkal kell rendelkezned:

  • A pályázás tanévében aktív BOE tagság
  • Minimum 12 BOE pont 
  • Angol nyelvű hallgatói jogviszony igazolás 
  • Nyelvtudás igazolása (angol nyelvből, vagy az adott ország hivatalos nyelvéből egy legalább középfokú, C (vagy A+B) típusú, államilag akkreditált nyelvvizsga)
  • Aláírt Cseregyakorlati Nyilatkozat (Cseregyakorlati Szabályzat utolsó oldala – elegendő ezt az egy oldalt kinyomtatni, aláírni és beszkennelni)
  • Kitöltött Pályázati űrlap (Google Form)

Az érvényes pályázat további feltételeiről és a jelentkezés menetéről a Cseregyakorlati szabályzatban tájékozódhatsz részletesebben.

A jelentkezés után a Szakmai és Tudományos Cseregyakorlati Helyosztón választhatsz országot, ahová 2023 április és 2024 március között utazhatsz ki egy hónapra. Fontos, hogy a hely elnyerése után jelentkezz az  IFMSA Exchange platformján az Application Form (AF) kitöltésével és Card of Doc