Tájékoztató a térítésmentes vasúti utazás igénybevételéhez

Az Építési és Közlekedési Minisztérium a térítésmentes vasúti utazás biztosításával támogatja a 36. OTDK-t. A lehetőséggel az összes résztvevő (hallgatók, témavezetők, zsűritagok, vendégek stb.) élhet, aki azt előzetesen a lentiekben ismertetett feltételekkel jelzi utazási szándékát.

Térítésmentes vasúti utazás részletei a következők:

A térítésmentes utazás csak belföldön és csak vasúti közlekedési szolgáltatásra vehető igénybe. Az odaút célállomásának, valamint a visszaút induló állomásának a Szekció helyszínének kell lennie (Budapest), amely várost a későbbiekben részletezett, az ingyenes utazásra feljogosító igazolvány is tartalmazza. Az induló állomás bárhol lehet Magyarország területén belül.

Az utazásra jogosultak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi, közszolgáltatásban közlekedő, menetrend szerinti járatain, 2. kocsiosztályon menetdíj megfizetése nélkül utazhatnak a 36. OTDK helyszíneire/helyszíneirőlAz odautazást legkorábban a rendezvény kezdetét megelőző nap 0:00-kor lehet megkezdeni, a visszautazást legkésőbb a rendezvény utolsó napját követő nap 24:00-ig be kell fejezni. A feláras vonatokra az InterCity pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy az InterCity pótjegyet meg kell vásárolni, valamint ha valaki 1. kocsiosztályon kíván utazni, a kocsiosztály-különbözet díját ki kell fizetni.

 A jogosult személy utazása során a számára kiállított igazolást köteles magánál tartani, és azt az utazási jogosultság igazolásához az abban (az igazolásban) feltüntetett,  hatóság vagy közintézmény által kiadott, az utas személyazonosítására alkalmas arcképes, sorszámozott igazolvánnyal (azaz Személyi igazolvány, Útlevél, Diákigazolvány, Jogosítvány stb., a leírás a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. Személyszállítási Üzletszabályzatából származik) egyidejűleg a közlekedési szolgáltatók munkatársainak kérésére papíralapon vagy telefon képernyőjén megnyitva felmutatni.

A térítésmentes utazás igénybevételének további feltétele, hogy azt a Szekció részére az utazni szándékozó OTDK résztvevő a Szekció által megadott határidőig jelezze.

Jelentkezni az alábbi kérdőíven keresztül lehet:

https://forms.gle/PrQyEmJG8YaBjXB59

Jelentkezési határidő meghosszabbításra került!

Új határidő: 2023. április 3. hétfő 24 h