Kedves Kollégák!

Nagy szeretettel köszöntjük Önöket a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Orvos- és Egészségtudományi Szekciójában! Az alábbiakban a konferenciával kapcsolatos főbb információkat foglaljuk össze:

 

Utazás, Szállás és Étkezés

A konferencia időtartama alatt szállást és ebédet kizárólag azok számára áll módunkban biztosítani, akik ezt az előzetes igényfelmérés során jelezték. Ebédelni a helyszíni regisztráció során kapott ebédjeggyel lehet szerdán és csütörtökön 11:00 és 14:00 között az alábbi rend szerint:

  • A Nagyvárad Téri Elméleti Tömbben, valamint a Fogorvostudományi Karon zajló tagozatok résztvevői a Nagyvárad Téri Elméleti Tömbben, míg
  • Az Elméleti Orvostudományi Központban, valamint az Egészségtudományi Karon zajló tagozatok résztvevői az Elméleti Orvostudományi Központban tudnak ebédelni.

Az ebédjegyek adott napra és helyszínre vonatkoznak, kérünk mindenkit, hogy vegye ezt figyelembe!

A pénteki napon a Záró Ünnepséget követően hidegcsomagot biztosítunk az utazó hallgatóknak.

Tájékoztató a térítésmentes vasúti utazás igénybevételéhez itt található.

 

Regisztráció

A tagozatokon előadóként és zsűriként történő részvételhez mindenkinek regisztrálnia kell azon a helyszínen, ahol a tagozata megrendezésre kerül. Az Ünnepélyes Megnyitón való részvételhez nem szükséges a regisztráció.

A helyszíni regisztrációra szerdán és csütörtökön reggel 8:00-tól van lehetőség az aznapi, adott helyszínen rendezett tagozatok befejeztéig.

 

Tagozatok, Előadások

A konferencián az előadások hossza legfeljebb 10 perc lehet, amelyet 5 perc vita követ – az előadás során az időtúllépést pontlevonással büntetheti a Bizottság. A helyszíneken projektor, illetve PowerPoint használatára van lehetőség, valamint lehetőség szerint biztosítunk lézer pointert. A vetíteni kívánt diasorok feltöltésére az adott tagozatot megelőző 15-20 percben van lehetőség. Saját számítógép használatára nincs lehetőség! A hallgatóktól elvárt, hogy a tagozatuk teljes időtartama alatt jelen legyenek.

A konferencia programja azt alábbi lapokon megtalálható:

Áttekintő program Részletes program Előadók beosztása

 

Konferencia kiadvány

A konferencia programját és az előadáskivonatokat is tartalmazó Orvosképzés kiadvány online formában elérhető erre a linkre kattintva. A nyomdai anyag zárását követően történt apróbb módosítások miatt a programot, a hallgatói buli helyszínét, a zsűri összetételét, valamint a támogatók listáját illetően a honlapon elérhető információk az irányadóak!

A konferencia támogatóinak aktuális, frissülő listája itt található.

 

A konferencia helyszínei

A tagozatok lebonyolítása a Semmelweis Egyetem 4 épületében történik – ezen helyszínek, illetve a szálláshelyek és a hallgatói buli helyszínének pontos címe, valamint tömegközlekedéssel való legegyszerűbb megközelítésére vonatkozó információk itt találhatóak. Figyelem: a csütörtök esti hallgatói buli helyszíne az Orvosképzésben megjelenthez képest módosult!

A konferencia helyszínein parkolási lehetőséget nem tudunk biztosítani!

 

Megnyitó és Záró Ünnepség

A konferencia ünnepélyes megnyitójára április 19-én, szerdán kerül sor 9:00-tól a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb Dísztermében. A megnyitón való részvételnek nem feltétele a helyszíni regisztráció. A megnyitó programja:

Prof. Dr. Mátyus László, az OTDT alelnökének és az Orvos- és Egészségtudományi Szekció Szakmai Bizottsága elnökének köszöntője
Prof. Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektorának köszöntője
Prof. Dr. Szijártó Attila, a TDT elnökének köszöntője
Prof. Dr. Gloviczki Péter előadása
Prof. Dr. Merkely Béla előadása
Roska Tamás Tudományos Előadás – Dr. Tornai Dávid
A Roska Tamás Díj átadása
Medikus Zenekar előadása

A Záró Ünnepségre április 21-én 10:00-tól kerül sor szintén a Nagyvárad Téri Elméleti Tömb Dísztermében.

 

Hallgatói After Party

Április 20-án este zártkörű hallgatói rendezvényt tartunk az OTDK előadóinak, valamint a Semmelweis Egyetem hallgatóinak. A buli helyszíne a Doboz Ruin Pub (1072 Budapest, Klauzál u. 10.). A belépésnél az OTDK előadóinak egy fényképes igazolvánnyal kell igazolniuk személyazonosságukat, ami ingyenes belépésre és egy welcome drink elfogyasztására jogosít.

Kapunyitás: 23:00

Az esemény facebook-oldala itt található.

 

A Szervező Bizottság és a Tudományos Diákköri Tanács nevében kívánunk sikerekben, tapasztalatokban gazdag konferenciát!