Betűméret: A A A

Klinikai Hírek

2020.09.30.

A „Szürkehályog: így adható vissza a látóképesség” című előadásunk résztvevői lehetőséget kapnak, hogy a Szemészeti Klinika szemészeti szűrővizsgálatára regisztráljanak.
A betegek szemészeti vizsgálatához refraktometria és réslámpás vizsgálat tartozik. A talált eredményektől függően későbbi időpontra további specifikus vizsgálatokat rendelünk.
Biztonsági kód:
security code
Kérjük, írja be a biztonsági kódot:

Elküldés
 

2020.05.11.

A Kemény Kontaktlencse Laboratórium ismét elköltözött! A korábbi,  Korányi Klinikai tömbben lévő rendelő helyett, a Mária utca 41. (Semmelweis Egyetem Bőrklinika) 4. emeletén, a 403-as szobában találhatják meg a szakrendelést. 

webcím: www.kontaktlabor.eu/

telefon:  70-623-8311,   70-363-1914

2020.04.08.

Kedves Pácienseink!

Tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre és a Semmelweis Egyetem központi utasításaira, a kontaktlencse rendelést jelenleg szüneteltetjük. A sürgősségi eljárást és kontaktlencsék utánrendelését egyedileg mérlegeljük és segítjük. Ezügyben elérhetőek vagyunk a 06-30-221-2284 és 06-20-825-8478-as telefonszámon.

Köszönjük a megértésüket, jó egészséget kívánunk.

dr. Tapasztó Beát

2019.02.27

A Kemény Kontaktlencse Laboratórium elköltözött! A korábbi, Tömő utcai tömb helyett a Korányi Klinikai tömbben találhatják meg a szakrendelést. 

Új cím: Budapest, Üllői út 78/a, fsz. 13-as szoba

webcím: www.kontaktlabor.eu/

telefon: (06-1) 210-0280 / 61749 mellék,   70-623-8311,   70-363-1914

2019.02.09

Glaucoma Sebészeti Nap

 2019. február 9-én került megrendezésre a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján a „Glaucoma Sebészeti Nap” című rendezvény. A szakmai nap hiánypótló volt, hiszen óriási fejlődés következett be az utóbbi időben a glaucoma kezelésében. Újabb sebészeti módszerek és lézersebészeti eljárások kerültek bevezetésre. A szakmai nap célja az volt, hogy a résztvevőket megismertessék a legújabb módszerekkel. eljárásokkal és hogy azok közül melyek érhetőek el Magyarországon.

A rendezvényt Dr. Nagy Zoltán Zsolt egyetemi tanár, a Szemészeti Klinika igazgatója nyitotta meg, majd a glaucoma sebészeti eljárásokról tartott összefoglaló előadást, továbbá a legújabb szén-dioxid lézeres, ún. CLASS eljárás eredményeit ismertette, amelyet 2 éve vezettek be a Szemészeti Klinikán. Dr. Vámosi Péter főorvos az ECP eljárásról (lézeres endoscopos cyclophotocoagulatio) tartott előadást, majd egy olasz előadó következett, Dr. Carlo Cutolo a Genovai Szemészeti Klinika munkatársa a szén-dioxid lézeres eljárás és a MMC (mitomycin) kezelés kombinációjával elért eredményekről beszélt. A továbbképző nap második felében Dr. Sohajda Zoltán főorvos a modern sebészi eljárásokat foglalta össze, amelyek a nyitott zugú glaucoma kissebes technikája terén állnak rendelkezésre (MIGS = Micro Incision Glaucoma Surgery), ezután Dr. Récsán Zsuzsanna docens a Supra 810 nm-es lézer készülék eredményeit ismertette. Az előadássorozat végén Dr. Robert Mercik (Wroclav, Lengyelország) a legújabb adaptív optikai készülék lehetőségeit ismertette. Az új vizsgáló eljárással a fotoreceptorokat és a retina mikrocirkulációs viszonyait lehet vizsgálni. Ennek nemcsak glaucomában, hanem macula degenerációban, keringési zavarokban, érelzáródás kapcsán, diabeteses eredetű retinopathiában, valamint bármilyen egyéb, a szemfeneket érintő patológiás elváltozásban van jelentősége. A módszerrel sejtszinten állapítható meg a zavar anaótmiai, és patofiziológiai oka.

A rendezvényen számos vezető és fiatal szemorvos vett részt, egyértelmű pozitív visszajelzést adva a Szemészeti Klinika szakmain rendezvényének minőségéről és az előadók felkészültségéről, stílusáról.

2019.01.26

Klinikánkon forgatott az ECHO TV – Klinika című műsorának stábja:

Hogyan zajlik egy szaruhártya átültetés? Milyen lépései vannak egy szürkehályog átültetésnek? A mai adásban ezekre a kérdésekre kaptunk választ.

Vendég: Dr. Nagy Zoltán Zsolt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának vezetője.

Műsorvezető: Talum Fruzsina