Betűméret: A A A

Klinikai Hírek

2023.01.24.

Kedves Páciensek, szülők!
A gyermekszemészeti rendelésre időpontot email útján is lehet kérni nem sürgős esetekben.
 
Kérjük a tisztelt szülőket, hogy az időpontkérő levél mindenképpen tartalmazza a következőket a gyermekről:
  • teljes neve
  • születési ideje
  • taj száma
  • lakcíme
A szülő telefonszáma 
A panaszok rövid leírása
 
Köszönjük, hogy segíti munkánkat.

Orthoptikai és gyermekszemészeti ambulancia

2023.01.19.

Klinikánk felvételt hirdet az alábbi munkakör betöltésére:

A munkakör megnevezése: Műtős asszisztens, szakasszisztens (3 fő)

Az a szervezeti egység, ahol a munkakört be kell tölteni: Szemészeti Klinika

A munkakör betölthetőségének időpontja: a pályázat elbírálását követően azonnal

A jogviszony időtartama (határozatlan/határozott): határozatlan

A foglalkoztatás jellege (teljes munkaidő/részmunkaidős): teljes munkaidő

A munkavégzés helye: 1085 Budapest, Mária utca 39.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok felsorolása:

Segíti az operáló team tagjait a szakszerű, pontos, biztonságos munka végzésében. A műtőbe kerülő páciensek szakszerű kezelése, gondozása. Terápiás és diagnosztikus eljárások utasítás és protokoll szerinti végrehajtása. Aktívan részt vesz a műtétekkel kapcsolatos gyógyító-megelőző munkában. A területén elrendelt minőségcélok megvalósítása.

A munkakörhöz előnyt jelentő képzettség, végzettség, tapasztalat: OKJ ápoló, műtős asszisztens

Végzettség szintje:  Középfokú

Végzettség: Középiskola vagy Gimnázium (érettségi bizonyítvány)

Képesítés: Középfokú (OKJ 52) 

A munkakör betöltéséhez előnyt jelentő informatikai rendszerismeret: MedSol rendszer ismerete

Egyéb feltételek/előnyök a munkakör betöltéséhez: szakképzett műtősnői végzettség, a szakterületen szerzett gyakorlat

 A munkakör betöltőjétől elvárt kompetenciák: Jó empatikus készség, jó kommunikációs képesség, csapatszellem

A pályázat elbírálásának ideje a pályázat lejártát követően: azonnal

Jelentkezni önéletrajzzal az alábbi e-mailcímen lehet:

gazdasagi.szem@med.semmelweis-univ.hu

 

 

2022.10.04.

Tisztelt Kollégák!

A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján lehetőség nyílt 40 évnél idősebb, primer nyitott zugú glaucomás, rendszeresen szemnyomáscsökkentő cseppet használó páciensek számára femtolézer asszisztált trabeculotomia vagy szelektív lézeres trabeculoplastica beavatkozások elvégzésére egy FDA által monitorozott tanulmány keretén belül.

A vizsgálat célja ezen beavatkozások szemnyomáscsökkentő effektusának összehasonlítása a szemnyomáscsökkentő cseppterápia kiválthatóságának vizsgálatára.

Amennyiben enyhe, vagy közepes fokú primer nyitott zugú glaucomás páciensei közül (akiknek a szemészeti anamnézisében nem szerepel korábbi glaucoma ellenes vagy refraktív beavatkozás, ill. 1 éven belüli szürkehályog műtét) ismer olyat, aki szívesen részt venne a vizsgálatban, hogy a cseppterápiát elhagyhassa, kérem  szíveskedjen Klinikánkra irányítani.

Elérhetőségeink:

Glaucoma ambulancia: 0620/825-4606 12-14 h között

Dr. Kránitz Kinga kranitz.kinga@med.semmelweis-univ.hu

Dr. Varga Kata varga.kata@med.semmelweis-univ.hu

Segítségüket köszönve, tisztelettel:

Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt

egyetemi tanár

Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika

 

2020.09.30.

A „Szürkehályog: így adható vissza a látóképesség” című előadásunk résztvevői lehetőséget kaptak, hogy a Szemészeti Klinika szemészeti szűrővizsgálatára regisztráljanak.
A betegek szemészeti vizsgálatához refraktometria és réslámpás vizsgálat tartozott. 
 

2020.05.11.

A Kemény Kontaktlencse Laboratórium ismét elköltözött! A korábbi,  Korányi Klinikai tömbben lévő rendelő helyett, a Mária utca 41. (Semmelweis Egyetem Bőrklinika) 4. emeletén, a 403-as szobában találhatják meg a szakrendelést. 
webcím: www.kontaktlabor.eu/
telefon:  70-623-8311,   70-363-1914

2020.04.08.

Kedves Pácienseink!

Tekintettel a jelenlegi járványügyi helyzetre és a Semmelweis Egyetem központi utasításaira, a kontaktlencse rendelést jelenleg szüneteltetjük. A sürgősségi eljárást és kontaktlencsék utánrendelését egyedileg mérlegeljük és segítjük. Ezügyben elérhetőek vagyunk a 06-30-221-2284 és 06-20-825-8478-as telefonszámon.

Köszönjük a megértésüket, jó egészséget kívánunk.
dr. Tapasztó Beát

2019.02.27

A Kemény Kontaktlencse Laboratórium elköltözött! A korábbi, Tömő utcai tömb helyett a Korányi Klinikai tömbben találhatják meg a szakrendelést. 
Új cím: Budapest, Üllői út 78/a, fsz. 13-as szoba
webcím: www.kontaktlabor.eu/
telefon: (06-1) 210-0280 / 61749 mellék,   70-623-8311,   70-363-1914

2019.02.09

Glaucoma Sebészeti Nap

 2019. február 9-én került megrendezésre a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján a „Glaucoma Sebészeti Nap” című rendezvény. A szakmai nap hiánypótló volt, hiszen óriási fejlődés következett be az utóbbi időben a glaucoma kezelésében. Újabb sebészeti módszerek és lézersebészeti eljárások kerültek bevezetésre. A szakmai nap célja az volt, hogy a résztvevőket megismertessék a legújabb módszerekkel. eljárásokkal és hogy azok közül melyek érhetőek el Magyarországon.

A rendezvényt Dr. Nagy Zoltán Zsolt egyetemi tanár, a Szemészeti Klinika igazgatója nyitotta meg, majd a glaucoma sebészeti eljárásokról tartott összefoglaló előadást, továbbá a legújabb szén-dioxid lézeres, ún. CLASS eljárás eredményeit ismertette, amelyet 2 éve vezettek be a Szemészeti Klinikán. Dr. Vámosi Péter főorvos az ECP eljárásról (lézeres endoscopos cyclophotocoagulatio) tartott előadást, majd egy olasz előadó következett, Dr. Carlo Cutolo a Genovai Szemészeti Klinika munkatársa a szén-dioxid lézeres eljárás és a MMC (mitomycin) kezelés kombinációjával elért eredményekről beszélt. A továbbképző nap második felében Dr. Sohajda Zoltán főorvos a modern sebészi eljárásokat foglalta össze, amelyek a nyitott zugú glaucoma kissebes technikája terén állnak rendelkezésre (MIGS = Micro Incision Glaucoma Surgery), ezután Dr. Récsán Zsuzsanna docens a Supra 810 nm-es lézer készülék eredményeit ismertette. Az előadássorozat végén Dr. Robert Mercik (Wroclav, Lengyelország) a legújabb adaptív optikai készülék lehetőségeit ismertette. Az új vizsgáló eljárással a fotoreceptorokat és a retina mikrocirkulációs viszonyait lehet vizsgálni. Ennek nemcsak glaucomában, hanem macula degenerációban, keringési zavarokban, érelzáródás kapcsán, diabeteses eredetű retinopathiában, valamint bármilyen egyéb, a szemfeneket érintő patológiás elváltozásban van jelentősége. A módszerrel sejtszinten állapítható meg a zavar anaótmiai, és patofiziológiai oka.

A rendezvényen számos vezető és fiatal szemorvos vett részt, egyértelmű pozitív visszajelzést adva a Szemészeti Klinika szakmain rendezvényének minőségéről és az előadók felkészültségéről, stílusáról.