Klinikánkon forgatott az ECHO TV – Klinika című műsorának stábja:

Hogyan zajlik egy szaruhártya átültetés? Milyen lépései vannak egy szürkehályog átültetésnek? A mai adásban ezekre a kérdésekre kaptunk választ.

Vendég: Dr. Nagy Zoltán Zsolt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának vezetője.

Műsorvezető: Talum Fruzsina

„Jó újra látni egymást!”

Így zajlott a 2012. október 11-én megtartott sajtótájékoztató a Látás Világnapján, az egészségügyi államtitkárság a látás világnapja alkalmából a tavalyi „Lássunk tisztán” című kampánya után, illetve annak folytatásaként idén „Jó újra látni egymást” címmel újabb figyelemfelhívási akciót indít a látásromlással kapcsolatos betegségek és az időskori vakság megelőzése érdekében.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság 2012-ben újabb figyelemfelhívó akciót indít a látásromlással kapcsolatos betegségek és az időskori vakság megelőzésére „Jó újra látni egymást!” címmel. Ez a többértelmű mondat nem csupán visszautalás az elmúlt évi kampányra, hanem megfelelő szövegkörnyezetben két, rég nem találkozott jóbarát egymást köszöntése is, mindemellett érzékelteti, hogy a látásromlás vagy látásvesztés elkerülése reális lehetőség. A tavalyi kampány arca Fodor Zsóka volt, akihez idén egy színésznő-kollégája, Pásztor Erzsi csatlakozott.

A kampány két arca Fodor Zsóka és Pásztor Erzsi színművésznő megosztották tapasztalataikat és jó tanácsaikat a rendszeres szemvizsgálattal kapcsolatban.