Tisztelt Kollégák!

Az általános orvosi képzésben részt vevőkre az egyetem után egy nagy döntés meghozatala vár, ez pedig a szakmaválasztás kérdése. Ez az a döntés, ami meghatározza egy orvos szakmai életét évekre, sokszor évtizedekre, a választási paletta pedig meglehetősen széles, több, mint 40 szakmából lehet jelenleg választani.

Van, aki már előre biztos ebben, lehet, hogy egészen fiatal kora óta egy adott szakma gyakorlására készül, másnál az egyetemi évek alatt válik világossá, míg egészen bizonyos, hogy vannak olyanok is, akikben még az egyetemi évek alatt nem érett meg az egyértelmű döntés. Lehet, hogy sejtés már van, de jól esne egy megerősítés, hogy igen, valóban ez az én utam, ahogy az is lehet, hogy még több szakma, adott esetben több szakmaterület is benne van abban a bizonyos kalapban. Emellett olyan is előfordulhat, hogy van, akinek bizonyos területen szakmában van már megszerzett gyakorlata, de valahogy az nem az elvárt sikert, eredményt hozta és szeretné inkább egy olyan területen kipróbálni magát, ami jobban passzol a személyiségéhez.

Az egyes szakmák gyakorlásához ugyanis bizonyos személyiségjegyek előnyösek lehetnek, mások kevésbé. Ezért a szakorvosi szakmaválasztásnál is érdemes a szakmai és személyes értékeinket felismerni és tudatosítani önmagunkban, és egy ezen értékeket előtérbe helyező szakmát választani, ezáltal nagyobb önbizalomra tehetünk szert és messze több sikerre számíthatunk a választott szakmaterületünkön.

Ebben a folyamatban szeretnék támogatást nyújtani egy olyan tanácsadás, karrier-coaching keretében, amely során erősségeidre, értékeidre támaszkodva, közös gondolkodással segítek megtalálni azokat a szakorvosi szakirányokat, területeket, amelyben képességeidet a legjobban tudod kamatoztatni. A kb. 60 perces személyre szabott beszélgetés során objektív önismereti módszertan alkalmazásával, a több, mint tízéves a rezidens képzés szakmai és jogi területén szerzett tapasztalatom segítségével térképezzük fel a szakmaválasztás tekintetében az egyéni preferenciákat, személyre szabott lehetőségeket.

A tanácsadás lehetőségét minden végzős számára térítés mentesen biztosítja a Szak- és Továbbképzési Központ, ezzel is segítve a szakorvosképzés sikerességét.

A coaching helyszíne a 1095 Budapest, Üllői út 25. Fszt. (CORNER IRODAHÁZ) a Szak- és Továbbképzési Központ. (A Rektori Épülettel szemben.)

Az időpontok megnyíltak és az alábbi felületen jelentkezhetnek (az időpont lehetőségek folyamatosan bővülnek). A kiválasztott időpontra a jelentkezést az alábbi oldalakon való jelentkezéssel automatikusan rögzítjük, kérjük azt jegyezze fel, további teendője nincsen, csak eljönnie a kb. 60 perces tanácsadásra, melyet a Szak- és Továbbképzési Központ ingyenesen biztosít. Kérjük, amennyiben nem tudnak mégsem eljönni az adott időpontra, azt jelezzék a szakestovabbkepzes@semmelweis-univ.hu címen:

2022. január – február – márciusi időpontok foglalása: https://doodle.com/poll/ixdinqmfwwamnung

2022. április – május – júniusi időpontok foglalása: https://calendly.com/semmelweis/coach