Ügyfélfogadás – elektronikus ügyintézés

Tisztelt Rezidensek, Szakorvosjelöltek!
Tisztelt Ügyfeleink!

Az elmúlt napok eseményei és a Kormány intézkedései indokolttá tették, hogy a Semmelweis Egyetem Szak- és Továbbképzési Központja is korlátozásokat vezessen be az ügyfélfogadását illetően.

A járvány miatt a Központ személyes ügyfélfogadása átmenetileg szünetel.

Kérünk mindenkit, hogy a telefonos és elektronikus csatornákon juttassák el részünkre az irataikat, kéréseiket, kérdéseiket.

Az éppen zajló vizsgaidőszak szükségessé teszi eredeti iratok forgalmát. A benyújtandó dokumentumokat, leckekönyvet, munkanaplót stb. kérjük posta úton juttassák el Központunkba. Amennyiben személyesen hozzák be részünkre, azt a portán található dobozba – az ügyintéző nevével ellátott borítékba – legyenek szívesek bedobni.

A vizsgák zavartalanul folynak, a Központ kapcsolattartása a Nemzeti Vizsgabizottsággal zavartalan.

Az elektronikus iratforgalom feldolgozása folyamatos és zavartalan lesz, telefonon az ügyintézők folyamatosan elérhetők lesznek, de hívhatják a központi és titkársági telefonszámokat is.

Segítő együttműködésüket köszönettel:

Szak- és Továbbképzési Központ

 


Szakképzés – külső képzőhelyi gyakorlatok

 

Tisztelt Rezidensek, Szakorvosjelöltek!

Több megkeresés érkezett az elmúlt napokban a Központ munkatársaihoz, hogy a külső képzőhelyek történő gyakorlatok letöltése kétséges, több képzőhely nem fogadja a külsős rezidenseket, szakorvos jelölteket.

Ebben az esetben, amennyiben lehetséges, kezdjenek más – még fogadó képes helyeket a gyakorlatok letöltésére – amennyiben ez nem lehetséges, maradjanak elsődleges képzőhelyeiken.

Kérésünk, hogy minden ilyen esetet legyenek szívesen email formájában jelezni a Központban lévő ügyintézőiknek.

A rendkívüli helyzet feloldását követően a Központ és a szakmai Grémiumok elnökei együttesen fognak dönteni ezen gyakorlatok elismeréséről.

A jelenleg elmaradt tanfolyamok megtartásáról a Központ gondoskodni fog későbbi időpontban, amely tanfolyamokat lehet, távoktatásos formában fogunk megszervezni.

Szak- és Továbbképzési Központ


Továbbképzés – működési nyilvántartások és távoktatás

 

Tisztelt Kolléganő/Kolléga Úr!
Megjelent az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III. 14.) Korm. rendelet.

A rendelet az egészségügyi dolgozók működési nyilvántartásának érvényességére vonatkozóan az alábbi rendelkezéseket tartalmazza:

3. § (1) Ha az egészségügyi dolgozó működési nyilvántartásának (a továbbiakban: nyilvántartás) az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 113. § (1) bekezdése szerinti érvényességi ideje a veszélyhelyzet időtartama alatt jár le, a nyilvántartás érvényességi ideje e rendelet hatálybalépésével egyidejűleg a veszélyhelyzet lejártát követő 90 nappal
meghosszabbodik.

(2) A nyilvántartás (1) bekezdés szerint meghosszabbodott érvényességi ideje alatt az egészségügyi tevékenységvégzés nem szünetel.

Megjelent az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkezők folyamatos továbbképzéséről szóló 64/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet (R) módosításáról szóló 11/2020. (III. 14.) EMMI rendelet.

A módosítás értelmében a R 3.§ (1) bekezdése szerinti kötelező szinten tartó továbbképzés 2021. december 31. napjáig távoktatási formában is megvalósítható.

A Semmelweis Egyetem annak érdekében, hogy a tanfolyamokra bejelentkezettek időben megszerezhessék a szinten tartó jellegű 50 kreditpontot, biztosítja a 2020. I. félévére még meghirdetett kötelező szinten tartó tanfolyamai távoktatásos formában történő lebonyolítását.

A bejelentkezett Kollégák a pontos teendőkről folyamatos tájékoztatást kapnak az OFTEX/GYOFTEX rendszeren keresztül.

SE Szak- és Továbbképzési Központ