Betűméret: A A A

Gyógymasszázs

A masszázs a test felületén meghatározott kezelési céllal alkalmazott mechanikus inger, melyre a szervezet válaszreakciója a fizikai gyógyhatás. A masszázs hatásai részben közvetve, részben közvetlenül hatnak jótékonyan az emberi szervezetre például az izomtónusra és az idegrendszerre. A masszázs ellazítja az izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, ami nyugodt, tehermentes éjszakát biztosít. A masszázs közvetlen hatásaként csökkenti az izomfeszülést így az izmok rugalmassága és teljesítőképessége javul, általános fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

Valamint több kutatás eredménye szerint erősödik a szervezet ellenálló képessége.

            De ami hathat, az árthat is!

Nem tilos, de nem is minden esetben ajánlott a gyógymasszázs onkológiai betegek számára.

Miután egy masszázs nemcsak helyi kezelésnek tekinthető, hanem általánosan is van hatása, ezért ha egy teljes, mély test- masszázs ellenjavallt is egy onkológiai betegnél, egy szűk területre koncentráló beavatkozással is tudunk a beteg szervezetére, az idegrendszerére, a kedélyállapotára pozitív hatást kifejteni és mindenkinél meg lehet találni azt a kezelési módot, amely összeegyeztethető a beteg aktuális állapotával. Ez a megállapítás ugyanúgy igaz a jó állapotban lévő, a gyógyulás útjára lépő páciensekre, mint a hospice ellátásban gondozott végstádiumú betegekre, utóbbi esetben ugyanis már nem a hosszabb távú kilátásokon van a fókusz, hanem mindig az éppen aznapi életminőség javítása a cél, amihez fontos eszköz lehet a megfelelően alkalmazott gyógymasszázs is.

Ugyanakkor mindig konzultálni kell az onkológussal, s ha a kezelőorvos nem javasolja, nem szabad a gyógymasszázst alkalmazni.

Jelentkezni személyesen: 1083 Budapest, Tömő utca 25-29. VI. em, 604. szoba

H-P 7-15-ig Juhász Ágnes gyógytornásznál

telefonon: +36 20 670 1027

A kezelést csak a Semmelweis Egyetem Onkológiai Profiljában kezelt betegek vehetik igénybe!

Az alábbi elérhetőségi adatok nem használhatók fel az 1995. évi CXIX. törvény szerinti kutatás és közvetlen üzletszerzés céljára.