Az Onkológiai Profil az úgynevezett szolid daganatos betegek gyógyszeres ellátásával foglalkozik. Elérhetőek a legkorszerűbb biológiai gyógyszerekkel kiegészített hagyományos kemoterápiás kezelések, a klinikai vizsgálatok keretében pedig a daganatterápiában bevezetés alatt álló új vizsgálati készítmények is rendelkezésre állnak bizonyos betegségek esetén.

Kúraszerű ellátásra szakosodott részlegünk 15-20 kezelő székkel és két ággyal, valamint betegváróval és világos orvosi vizsgáló helyiséggel rendelkezik. Heti rendszerességgel Onkológiai Szakbizottság (ún. Onkoteam) működik.

A daganatos betegségen átesett páciensek számára különösen fontosak a rendszeres onkológiai kontroll- és utánkövető vizsgálatok, ezt a célt szolgálja az ún. Onkológia Gondozó részlegünk. Intézetünkben komplex onkológiai rehabilitáció keretein belül elérhető az onkopszichológiai, mozgásszervi rehabilitációs és táplálás-terápiai tanácsadás.

Az Onkológiai Profilon számos, kutatóink által szervezett, illetve ún. szponzorált klinikai gyógyszervizsgálat is folyik, mely a forgalomba kerülést megelőző új hatóanyagok vizsgálatát jelenti. Mind emellett az Onkológiai Profil orvosai és kutatói által vezetett kutatási témákhoz is lehet kapcsolódni a PhD iskola keretében (témakörök: Prediktív és prognosztikus faktorok szolid tumorokban; Biomarkerek szolid daganatokban; Konvencionális és konkomittáns kezelések az onkológiai gyakorlatban, Neuroendokrin tumormarkerek vizsgálata nem-neuroendokrin tumorokban, Tumorbiológia, sejtbiológia).

Prof. Dr. Dank Magdolna egyetemi tanár, a Profil vezetője mindig fontosnak tartotta, hogy a betegek saját tapasztalataikon alapuló hiteles tanácsokkal segítsék egymást a betegség leküzdésében, ezért Intézetünk számos beteg- és civilszervezettel áll kapcsolatban.